Wpis z mikrobloga

Mirki które mają konto w #ing i korzystają z #aliexpress. U was też trzeba każdą płatność kartą na ali potwierdzać logowaniem się do systemu? Strasznie irytujące. W mBanku po prostu wpisywałem dane i poszło. Tutaj wpisuję dane, loguję się do systemu, potwierdzam (bez żadnego kodu, tylko logowanie) i dopiero wtedy jest zapłacone. Da się to jakoś ominąć? Może konto walutowe w ING nie ma takich "ograniczeń"?

Jeśli tak ma być to do zakupów na ali będę musiał sobie zostawić konto w mBanku, a te złodzieje przeliczają USD po kursie o 15gr wyższym...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czipsu: Po prostu chcesz być ofiarą carderów, prawda? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wiem, że chyba BZWBK sprzedawał na Allegro wirtualne Karty, może nawet walutowe w USD.

Wówczas mógłbyś kupić walutę w jakimś kantorze internetowym przelać na konto karty i zapłacić nią na Aliexpress.
  • Odpowiedz
@piotreek88: Ale właśnie za to lubię płatności kartą, że niczego potwierdzać nie muszę, wszystko jest szybko i sprawnie.

Nie podoba mi się te zabezpieczenie (°°
  • Odpowiedz
@Czipsu: Ktoś kiedyś przejmie twój nr karty, datę ważności i kod CCV (chociaż nawet tego nie będzie musiał) i się zdziwisz jak wyjedzie ci konto do zera.

VBV (czy jaką ty masz kartę) powstał właśnie z powodu dużej ilości fraudów na kartach i jako tako do działa (no z wyjątkiem US)

BTW: dane do US CC zaczynają się w internecie od $3, polskie karty warte są gdzieś z
  • Odpowiedz
@MWittmann: ING Direct.

@K5HV: Wiem, że ktoś może przejąć i liczę się z takim ryzykiem. Ale to jest po prostu głupie, że płatność kartą muszę jeszcze dodatkowo potwierdzać. Płatność kartą w internecie zawsze kojarzyła mi się z szybkością i łatwością. A w ING niestety tak nie jest :/
  • Odpowiedz
@Czipsu: To możesz spróbować zadzwonić na infolinie ING i się zapytać, czy mogą to wyłączyć (pewnie nie, ale spróbować możesz). Jak wyłączą, to nie rób wykopu, że zostałeś o-----y z pieniędzy i ING ma to w dupie. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@grafi: Po pierwsze, w miejscach gdzie można kupować dane kart CC, można również znaleźć osoby które wynajmą ci dropa, czyli miejsca, adresy w (USA) na które możesz złożyć zamówienia (np. z takiego Amazonu), a oni odbiorą i wyślą dalej (np. do Polski).

Po drugie (nie wiem jak to jest w USA, ale wiem jak to działa w UK, w USA jest pewnie podobnie), tam kurier zostawi paczkę pod drzwiami, nie
  • Odpowiedz