Wpis z mikrobloga

@jueun: tak btw to nie obrazek, to gif xD Dopiero po otwarciu obrazka ze źródła w nowy oknie u mnie gify działają, bo jakiś dodatek do przeglądarki chyba mi blokuje gify na wykopie, więc dla tych co też tak mają, kitku coś poklikał, dostał zdjęcie z flashem i został "prześwietlony" czy też napromieniowany
DrTRAPH0USE - @jueun: tak btw to nie obrazek, to gif xD Dopiero po otwarciu obrazka z...

źródło: obraz_2025-07-27_115107545

Pobierz
  • Odpowiedz
@jueun: Tak myślałem, ale dla pewności napisałem, bo ja musiałem przeczytać tego mema kilka razy żeby do mnie dotarło że to tak na prawdę gif, bo sam obrazek kota nie miał sensu xD Muszę ogarnąć te skrypry i adblocki
  • Odpowiedz
(...) kitku coś poklikał, dostał zdjęcie z flashem i został "prześwietlony" czy też napromieniowany

@DrTRAPH0USE: Zasłonił światło docierające do kamerki monitoring'u, ta na podstawie czujnika jasności stwierdziła że się ściemnia i przełączyła się w tryb nocny (czarno-biały), przy tym mechanicznie odsuwając filtr światła IR (słychać kliknięcie) i włączając diody oświetlające podczerwienią (minimalnie widoczne dla oka jako różowe, jeśli to IR 850nm) wokół obiektywu, a obraz po załączeniu oświetlenia IR był
nopek - >(...) kitku coś poklikał, dostał zdjęcie z flashem i został "prześwietlony" ...

źródło: Ackchyually

Pobierz
  • Odpowiedz