Wpis z mikrobloga

Poziom prawicowego odklejenia wykopu na punkcie Izraela sięgnął już dna znanego dotąd tylko w dekadenckich środowiskach Europy Zachodniej. Uważam, że można się już zacząć z was śmiać, a konkretniej z wybiórczego współczucia zafiksowanego na Palestyńczykach, pobłażliwości wobec muzułmańskiego zamordyzmu Iranu, zlizywania arabskiej propagandy o Nakbie, a już wisienką na torcie jest jakiś wykopek, który próbował wam wmówić, że Izrael to sojusznik Rosji. Uwierzycie dosłownie we wszystko, co choćby w najmniejszym stopniu pobudza wasz zdemoralizowany antysemityzmem układ nerwowy, jednocześnie nie rozumiejąc, że za wszystkim, co zasługuje na krytykę w Izraelu stoją ludzie z którymi dzielicie imponderabilia. #izrael #iran #wojna
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Szalom: Już twój login i awatar skutecznie zniechęcają mnie do dyskusji o tym, że magenta to nie amarant. Nie wspominając o tym, że miałbym bronić tez i argumentów, które stawiam jedynie w twojej wyobraźni.
  • Odpowiedz
@KRCZVSK: Ale czego ty typie nie rozumiesz, tutaj nie ma dobrego i złego, każdy ma swoje za uszami i nie można usprawiedliwiać Izraela po tym co zrobił w gazie tak samo jak nie można usprawiedliwiać Iranu po atakach terrorystycznych do których niewątpliwie sie przyczynia.
  • Odpowiedz
o jak ty tylko sratata Iran będzie miał b---ę atomowa trzeba działać.

@Szalom: a te amerykańskie i europejskie sankcje na Iran to z jakiego powodu? Sugerujesz, że czołowe wywiady różnych państw mylą się wszystkie na raz? Może trochę mniej emocji? Bo jak będą mieć b---ę to wszyscy będą mieć p--------e, i takie kwiatki jak ty wtedy będą płakać, GDZIE BYŁ WYWIAD, CO TAM SIĘ DZIEJE!!???? Chyba nie rozumiesz, że inaczej
  • Odpowiedz
@SpokojnyPan: OP nie napisał nic o wrzacym kotle miedzywojnia, tylko że współcześni politycy izraelscy są bliźniaczy do europejskich konserwatystów w domyśle współczesnych co jest taka bzdura że ja p------ę.

O których ty krajach mówisz? A czy Izrael w ogóle graniczy z Iranem? Teraz ja trochę zajadę whataboutismem ale myślę że to konieczne: czy wiesz że ben gwir ma doktrynę zniszczyć Palestynę? Nie jest osamotniony w tym a patrząc na Gazę
  • Odpowiedz
Izrael to sojusznik Rosji

Ze względu na znaczną mniejszość ruskich zamieszkujących Izrael, jak na polskie, czy nawet europejskie standardy, ten kraj zachowywał się w obliczu inwazji na Ukrainę całkiem prorusko. Oczywiście, w świecie wykopu wszystko musi być czarne, albo białe, ale rzeczywistość jest taka, że każdy kraj ma z dowolnym innym wiele interesów zbieżnych i jeszcze więcej sprzecznych.

A propalestyńskość (chyba nie ma takiego słowa) jest ZNAKIEM ROZPOZNAWCZYM EUROPEJSKIEJ LEWICY, więc zjawisko
  • Odpowiedz
@KRCZVSK:

Nie wspominając o tym, że miałbym bronić tez i argumentów, które stawiam jedynie w twojej wyobraźni.

Czyli nie odpowiesz xD Nie dostanę odpowiedzi jak Izrael chce zniszczyć ten islamski zamordyzm, jak chce wyciągnąć Irańczyków spod jarzma teokratow. Nie dostanę odpowiedzi co skrajna izraelska prawica ma wspólnego z konserwatystami z Europy i jak to jest że jak jesteś przeciwko tej skrajnej prawicy to sam w twojej głowie ktoś taki to
Szalom - @KRCZVSK: 
 Nie wspominając o tym, że miałbym bronić tez i argumentów, które...

źródło: IMG_1276

Pobierz
  • Odpowiedz
@SpokojnyPan:

Zwyczajnie srasz na naszą cywilizację, którą trzeba bronić za wszelką cenę

Izrael nie broni żadnej twojej, mojej, naszej cywilizacji, musisz być naiwniakiem żeby tak myśleć - i to jest bardzo śmieszne. Izrael dba tylko o swoje interesy i legitymizację swoich działań. Możesz być za Izraelem, przeciwko Iranowi - spoko. Ale tłumaczenie sobie to jakaś obrona cywilizacji jest zabawne naprawdę. To nie jest pół powodu działań Izraela. Izrael ma w
  • Odpowiedz
@KRCZVSK: netanjahu did nothing wrong ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
jak tam ostateczne rozwiązanie kwestii gazy i lebensraum dla izraela?
  • Odpowiedz
  • 2
@Szalom: Typie, czemu mam niby odpowiadać na coś, co sobie wymyśliłeś i tego żądasz ode mnie? Wiem, że jest taki styl dyskusji w internecie, ale ja się szanuję i nie będę uczestniczyć w takiej szopce. Mój wpis jest o odklejce, której emanacją jest twój nick i awatar, a nie o geopolityce. Jak się spotkamy w geopolitycznym poście to z przyjemnością cię rozjebię na argumenty i wypunktuję każdą manipulację.
  • Odpowiedz
@KRCZVSK przeciez to lewica jest pro palestynska i podsyca antysemityzm. Zobacz kto bierze udzial w marszach, kto organizuje protesty na uczelniach? Gdzie Ty masz tu prawicowe odklejenie?
  • Odpowiedz
@KRCZVSK: ja to zawsze bóldupiłem jak żydki grali kartą antysemityzmu i że jak to oni nie są umęczeni, że używają incydentów żeby je rozdmuchać do granic możliwości jak to są nienawidzeni (np. że ktoś wybił szyby w synagodze)

ale od kilku lat kiedy jednym z ważniejszych polityków w polskiej polityce jest braun, jak czytam komentarze w necie ludzi, że żyd i izrael to wszystko co najgorsze, pojawiają się normalnie książki
  • Odpowiedz
@KRCZVSK:

Typie, czemu mam niby odpowiadać na coś, co sobie wymyśliłeś i tego żądasz ode mnie?

Tak bo nie p--------z wcale że Iran to zamordyzm wiec nie można krytykować Izraela. A jak to robisz to na pewno jesteś prawakiem i robisz to z pobudek płytkiego antysemityzmu. Iran to zamordyzm więc każde działanie Izraela jest uzasadnione - o tym jest dokładnie twój post. Nie krytykuj rzezi Palestyny. Mówię, przynajmniej rząd Izraela
  • Odpowiedz
@KRCZVSK podziały poszły za daleko, k------o za daleko. Lewica nie widzi problemu w zbrodniach przeciwko ludzkości (netanjahu był za to ścigany listem gonczym) uważaj, że organizacje humanitarne wysyłają w paczkach terrorystów, dlatego tam strzelają. Izreal cały czas współpracuje z rosja i to jest fakt, mają nawet ulice miedwiediewa, na której stoi jego willa. Nie widzą w ogóle, że w Iranie działają humanitarnie, zabijając głównie terrorystów.
A prawica broni terrorystów z palestyny
  • Odpowiedz