@byc_zyzzem_wlasnego_losu: w sumie to nie ma zbytniego sensu - więcej fps dostaniesz zmieniając platformę na nowszą (nawet 13400f/14400f/7500f + DDR5-6000) z grafiką RX 9060 / RTX 5060Ti. Czyli płacisz nieco mniej za grafikę, ale dokładasz do sporo wydajniejszego procesora, już z DDR5.
@byc_zyzzem_wlasnego_losu: minimalny fps zostanie bez zmian ale maksymalny urośnie, bardziej cię to będzie w------ć niż dawać radość jakbyś po taniości sobie ogarnął przynajmniej takie am4 to już inna rozmowa
@Suseuropejski @JestemKrzysio padło ostatecznie na 5060 TI 16 GB. Jeszcze tylko czekam na chłodzenie wodne do tego złomu xD Kupiłem budżetowy Frozen Prism 3x120mm.
Nie mam wielkich ambicji do odpalania najnowszych gier. Najnowszego z AAA to ja mam Cyberpunka chyba
@byc_zyzzem_wlasnego_losu: jesteś niepoczytalny, że to wszystko kupiłeś. Było jakąś używkę 4060ti kupić albo 6800 + byle jaki większy kloc powietrzny na CPU dać z wentylami 2x120, za 150 na olx byś kupił
https://pcpartpicker.com/list/c34mHW
#pcmasterrace #komputery
Ale czy jest sens?
Ta i5 to dość stary procesor, lepiej byłoby zmienić całość już.
Albo w ogóle przejść na AMD, bo jakbyś miał takie AM4 to byłoby pole do popisu
Składasz go od nowa, czy dodałeś GPU do swojej starej listy zakupowej?
Całość z miarę dobrymi komponentami no to już wydatek :/
Czyli płacisz nieco mniej za grafikę, ale dokładasz do sporo wydajniejszego procesora, już z DDR5.
jakbyś po taniości sobie ogarnął przynajmniej takie am4 to już inna rozmowa
Nie mam wielkich ambicji do odpalania najnowszych gier. Najnowszego z AAA to ja mam Cyberpunka chyba