@WscieklyIRozjuszonyManlet tak swoją drogą to jestem ciekawy tego tematu wzrostu. Pamiętam jak się wychowywałem w poprzedniej epoce, na szczycie męskiej hierarchii często stali średni a nawet niscy faceci. Często przypakowani i agresywni. Wzrost nie liczył się praktycznie w ogóle, sam w sobie. Ci faceci mieli każdą dziewczynę. I tu mam pytanie. Czy wzrost jest po prostu biologicznie atrakcyjny czy jest to mylne utożsamienia wzrostu w byciu wysoko w męskiej hierarchii? Może
@WhiskyRomeo: Ja obstawiam, że to kwestia sociali, bo „za moich czasów” nie istniała taka fiksacja na punkcie wzrostu jak obecnie. Też właśnie kojarzę, że za bardziej atrakcyjne uważano muskularnie zbudowane ciało.
@WhiskyRomeo: Od zawsze lepiej było być wyższym niż niższym, ale ten f----z na granicy obsesji utrwalił w umysłach kobiet dopiero internet i sociale. Teraz żadna nie może być gorsza i prześcigają się ze sobą, która wyrwie wyższego kolesia. Wysoki partner to obecnie oznaka statusu jak droga torebka czy wakacje w Dubaju. Blackpill święci triumfy, a zezwięrzecenie na rynku matrymonialnym sięga zenitu.
@WscieklyIRozjuszonyManlet nie mogę pozbyć się z glowy właśnie tych agresywnych krasnali co trzęsą ulicą. I tych przygarbionych wiecznie dwumetrowcow co się do nich schylali by wysłuchać co mówi „szef”. Oczywiście nie wszyscy, ale tak mi to utkwiło w pamięci z dzieciństwa. Tych wysokich, dobrze zbudowanych z dobrą koordynacją i jakimś ulicznym respektem było na prawdę niewielu. Ale ja to stary jestem.
@WhiskyRomeo: Jaki rocznik jesteś? Ja w gimnazjum autentycznie garbilem się wśród kolegów, bo uważałem bycie wysokim za coś złego xD wtedy nikt nie zwracał uwagi na wzrost.
@WscieklyIRozjuszonyManlet rocznik przed gimnazjum ( ͡°͜ʖ͡°) dokładnie to pamiętam. Wyprostowanych niskich cwaniaków i przygarbionych i chudych wysokich, co to muszą się dostosować do reszty lub futryny ( ͡°͜ʖ͡°) moja obecna teoria jest taka że kobiety chcą faceta o wysokim statusie społecznym i jedyny wizualny wyznacznik to wzrost bo inne czynniki są niewidoczne. Niestety nie zawsze się to pokrywa z
nie mogę pozbyć się z glowy właśnie tych agresywnych krasnali co trzęsą ulicą. I tych przygarbionych wiecznie dwumetrowcow co się do nich schylali by wysłuchać co mówi „szef”
@WhiskyRomeo: ale spróbuj porównać takiego niskiego karakana który trzęsie ulicą, do wysokiego gościa który trzęsie ulicą. wtedy odbiór jest na korzyść tego drugiego. tak samo z tymi laskami. o ile nie jest jakimś skrzatem to wystarczająco wysokim portfelem czy statusem da się
@schweizer jasne, będąc potężnym facetem jest oczywiście lepsze i nawet z tym nie dyskutuje ( ͡°͜ʖ͡°) z doświadczenia jednak widzę że wzrost jest jedynie potencjałem. To powoduje ciekawe zachowania. Wysocy myślą że to wszystko co potrzebne oraz kobiety myślą że to wystarczy by jej facet był w topce. A wydaje mi się że to po prostu pułapka.
@WhiskyRomeo: internet uwydatnil tendecje jakie istnialy od zawsze, przeciez te slynne "mezczyzna zaczyna sie od 180" bylo modne juz ze 20 lat temu. Po prostu to co dzialalo w meskiej grupie nie zawsze musialo podobac sie kobietom, nawet w moim liceum 20 lat temu wysocy p-------e pomimo braku respektu meskiej czesci klasy mieli wieksze branie u kolezanek niz agrywesni pewni siebie sredniacy
nie istniała taka fiksacja na punkcie wzrostu jak obecnie
@WscieklyIRozjuszonyManlet: to polecam poogladać zdjecia ślubne naszych przodków (zwłaszcza przedwojenne), chłop wyższy o głowę, dwie od baby to była norma
#damskiprzegryw w praktyce xD
źródło: IMG_0739
PobierzJa obstawiam, że to kwestia sociali, bo „za moich czasów” nie istniała taka fiksacja na punkcie wzrostu jak obecnie. Też właśnie kojarzę, że za bardziej atrakcyjne uważano muskularnie zbudowane ciało.
Jaki rocznik jesteś? Ja w gimnazjum autentycznie garbilem się wśród kolegów, bo uważałem bycie wysokim za coś złego xD wtedy nikt nie zwracał uwagi na wzrost.
@WhiskyRomeo: ale spróbuj porównać takiego niskiego karakana który trzęsie ulicą, do wysokiego gościa który trzęsie ulicą. wtedy odbiór jest na korzyść tego drugiego. tak samo z tymi laskami. o ile nie jest jakimś skrzatem to wystarczająco wysokim portfelem czy statusem da się
@WscieklyIRozjuszonyManlet: to polecam poogladać zdjecia ślubne naszych przodków (zwłaszcza przedwojenne), chłop wyższy o głowę, dwie od baby to była norma