Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Maze21: czytałem kiedyś gdzieś że mało optyków ma okulary marki ray-ban ze względu na jakiś dziwny model sprzedazowy ktory się mało komu opłaca, przez co lepiej zamówić sobie przez neta niż u optyka który ma go wiele osób chce, ale drogo. Nie wiem na ile to prawda, sam kupowałem przez neta i zanosiłem do optyka i też mi potwierdził że mają bo ludzie lubią ale się nie opłaca.
Prawdopodobnie preferują
  • Odpowiedz
@Maze21: za swoje obecne okulary (ermenegildo zegna) dałem 480zł z przesyłką na zalando longue

w salonie opycznym 1400-1600zł

za persole dałem online ok 500zł w salonie ok 800-1000
  • Odpowiedz
  • 15
@Maze21 tak samo miałam z raybanami ale korekcyjnymi w vision expres chcieli 1200 za oprawki a ja te same kupiłam na necie za 400. Czasami wydaje mi się że te wszystkie salony optyczne zarabiają tylko na oprawkach dlatego takie ceny.
  • Odpowiedz
Czasami wydaje mi się że te wszystkie salony optyczne zarabiają tylko na oprawkach dlatego takie ceny.

@majka92: tak samo jak lokale gastronomiczne na piciu typu cola. Wieć pewnie coś w tym jest.
  • Odpowiedz
  • 0
@G06DbT: No ja sobie kupiłem 3 sztuki w trzech rozmiarach na Allegro, przymierzyłem, odesłałem dwie i jedną zostawiłem. Całkiem wygodne.
  • Odpowiedz
@Maze21 na rynku okularów była zdaje się jakaś zmowa cenowa co do luksusowych marek, tzn wyżej niż nasi optycy. Bo szkla to pewnie im essilor robi (w Warszawie, na 3 zmiany, każda agencja pracy ma do nich ogłoszenia chyba)
  • Odpowiedz
w pewnym momencie nie będzie już stacjonarnych, i gdzie pójdziesz przymierzyć?

@G06DbT: To przerzucą się ludzie na zakupy przez internet. W UK kupowałem jakiś czas temu okulary przez neta i wybrałem kilka oprawek, które potem pocztą przysłali mi do przymierzenia, a po wybraniu konkretnego modelu kupiłem te same oprawki ze szkłem. Moim zdaniem to znacznie fajniejsza opcja niż zakupy w sklepie, bo na stronie mogę sobie sortować różnymi kategoriami, markami,
  • Odpowiedz
@pieknylowca zależy jeszcze gdzie idziesz ja mam akurat takiego mniejszego sprawdzonego optyka i jak robiłam dwie pary jedne korekcyjne drugie korekcyjne przeciwsłoneczne (obie oprawki kupione gdzie indziej) to uważam że zapłaciłam mniej niż jakbym poszłam do jakieś sieciówki
  • Odpowiedz