Wpis z mikrobloga

#samochody #motoryzacja
Po 5 latach użytkowania mój dotychczasowy samochód jest już nieopłacaly do naprawy. Mój budżet na zakup to 10-15 tys. No i mam tutaj problem, ponieważ niezbyt często wymieniam samochód, nie bardzo wiem jak to dobrze zrobić. Czy w tym budżecie jest sens znaleźć jakiegoś doradcę, który wybrałby jakąś ofertę dla mnie, pojechał obejrzeć ten samochód i mógł odpowiedzieć, warto/nie warto kupić? Nie chcę kupić jakiegoś trupa, w którego przez następne 3 lata trzeba będzie dołozyc 20 tys (nie licząc kosztów eksploatacji).
Ewentualnie proszę o pomoc w wyborze samochodu, około 75% dystansu spędzam na trasie (większość autostrada raczej z maksymalną prędkością), przebieg roczny 10-15k. Na pewno muszą być drzwi z tyłu dla dzieci. Dobrze jeśli byłoby to kombi, ewentualnie sedan/hatchback z większym bagażnikiem. Samochód powinien jak najrzadziej się psuć, a jeśli coś się zepsuje, żeby części były łatwo dostępne. No i oczywiście klimatyzacja.
Z góry dziękuję za pomoc.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@powsinogaszszlaja: Te 1 generacji tyle kosztują czy to jacyś fanatycy wrzucają ogłoszenia. Jako taki serio miniwan rodzinny to niedawno był wątek o Espace i mi się przypomniały i bulwa te kilka generacji wstecz były meeeeeega. A dziś Espace to jakiś gunwo niby "SUV" z pojemnością w środku dosłownie połowy dawnego miniwana (sprawdzałem litraż)
  • Odpowiedz
  • 0
jakby ktoś szukał odpowiedzi do pierwszej część pytania, czylu czy warto szukać doradcy w tym zakresie. Pytałem 3 firm i zakre jest między 3100 a 4500, za ofertę od znalezienia oferty do zakupu z diagnozą
  • Odpowiedz
@Tortor golas w podstawowej wersji za 33 koła. Zobacz https://www.olx.pl/d/oferta/peugeot-308-bardzo-dobry-stan-techniczny-CID5-ID15sVBG.html

Kombi trochę tańsze https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/peugeot-308-peugeot-308-1-6-bluehdi-style-s-s-ID6HkAVr.html

Możesz poszukać na stronach fb typu peugeot 308 t9, tam ludzie sprzedają. Problem jest taki że ostatnio samochody spadły cenowo i ludzie jeszcze nie mogą są pogodzić z tym :D

Jak byś chciał kogoś z Gniezna to mam kontakt, na pewno zrobi oględziny taniej, za parę stów , jeżeli w okolicy. Jest to znajomy mojego starszego, blacharz
  • Odpowiedz