Wpis z mikrobloga

Kiedy przejeżdżam wiejskimi drogami z samego rana to wiedzę na przystankach tych ludzi bez życia, o pustym wyrazie twarzy, zaspanych, czekających na jedyny kołchobus do ich fabryki kurzu. Dziesiątki umęczonych dusz czekających na wyrok a przecież oni tylko próbują jakoś przetrwać w tym durnym świecie. No ale przecież to ich wina, wystarczyłoby żeby zostali programistami, ale nie - nie chcialo im się, leniwi są to niech cierpią, prawda?
#przegryw
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Notes: Proszę nie każ mi teraz tłumaczyć ci czym jest ironia i jak bardzo naszpikowany nią jest mój wpis. Ciesze się że zgadzamy się w kwestii wysiłku. Nadal jednak bardzo ładnie unikasz tematu jako że tutaj nie chodzi o tych złych "przegrywow" o ciebie i twoje gówniane metody pseudo pomocy, ktora tylko bardziej szkodzi niż pomaga.
  • Odpowiedz
@Dinkozaur30 proszę nie każ mi tłumaczyć czym są fakty i jak bardzo naszpikowane są nimi moje komentarze. Nadal jednak ładnie unikasz tematu co ci ludzie którzy są na dnie mają zrobić? Czy masz lepszą propozycję niż to co do zaoferowania mam ja?
Na tym polega właśnie problem większości na tagu. Wiesz ile ja musiałem pracować nad moją depresja żeby z niej wyjść i cieszyć się życiem jak w miarę normalny człowiek?
  • Odpowiedz
  • 1
Chyba masz rację. Bo niestety dla ciebie każdy przegryw to osoba którą myśli tak jak w twojej wizji, i właśnie tu jest problem że KAŻDEGO bez wyjątku traktujesz w ten sposób. Powiedź mi czy była kiedykolwiek jakakolwiek osoba której faktycznie pomogłeś? Bo czytając twoje komentarze mam wrażenie, że jedyne co robisz to obrażasz ludzi, jeszcze bardziej ich dobijając, ubierając to w słodkie "próbuje im pomóc". Bo nie masz pojęcia kim są ludzie
  • Odpowiedz
@Dinkozaur30 czytasz w ogóle to co pisze czy tylko przelatujesz wzrokiem i wyłapujesz pojedyncze hasła jak „lenistwo” „pasożyt” albo „uderz pięścią, idź pobiegać”???

Bo przecież dwa albo trzy komentarze wyżej podkreśliłem że nie ma uniwersalnej metody żeby zbawić wszystkich i że każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie.
Tak samo ciągle powtarzam że mówię o większości a nie o wszystkich!
Lubisz wybierać sobie to co pasuje do twojej narracji albo do twojego spojrzenia na świat?
  • Odpowiedz
  • 1
@Notes: Moja opinie o tobie mam z twoich wpisów, komentarzy i własnych doświadczeń bo kiedy kilka miesięcy temu byłem w głębokiej depresji nie mogąc nawet wstać z łóżka usłyszałem od ciebie jakieś durne rady pokroju "idź pobiegać" a kiedy się do nich nie dostosowałem to usłyszałem że jestem przegrywem i mnie zwyzywałes, i wiesz co? Nie pomogłeś a wręcz przeciwnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Notes: Pobiegać, nie. Ale jeszcze przed twoim wpisem zacząłem wstawać o 5 rano na rower, uczyć się języka i kilka innych. Mam nawet przebieg tras z aplikacji jak cię to tak bardzo interesuje!
  • Odpowiedz
@Dinkozaur30 nie potrzebuje! Wierzę na słowo!
I to jest moment gdzie bez jakiejkolwiek ironii czy naśmiewania się mogę ci śmiało napisać że nawet pomimo tego że c---a cię znam to jestem dumny z tego że zrobiłeś krok do przodu.
Ja też kiedyś stawiałem takie pierwsze kroki po których jeszcze nie raz upadałem i sądziłem że to wszystko nie ma sensu… jak wyżej pisalem - ogarnięcie się do w miarę przyzwoitego poziomu
  • Odpowiedz
  • 1
@Notes: Dzięki! Całkowicie się zgadzam z tym co napisałeś. Ale dalej nie odniosłeś się do jechania po wszystkich po równo bez żadnego pojęcia jaka jest ich sytuacja.
  • Odpowiedz
@Dinkozaur30 sorry ale nie jestem nastolatkiem i tu na tagu większość wpisów to wpisy toksyków którzy tylko niszcza. Poklepują się po pleckach albo licytują kto ma gorzej… osób które potrzebują pomocy albo inaczej - tych którzy chcą te pomoc otrzymać jest tu marny procent. Nie zaprzeczę ze szufladkuje i że wrzucam wszystkich do jednego worka ale ostatecznie to jesteśmy na portalu ze śmiesznymi obrazkami a nie w przychodni psychologicznej
  • Odpowiedz