Aktywne Wpisy

Salido +1400
Minął 0. (z 66) dzień wakacji.
To już 7. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2024:
To już 7. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2024:
źródło: 1-452590_g
Pobierz
kopek +239
Kto pamieta ten super odtwarzacz tzw. "empetrójke" :) i pobieranie muzyki na kazoo lub eMule? Xd
Ja później mialem jeszcze jakąś słabą "empeczwórke " - to byl dopiero luksus xd
#gimbynieznajo #nostalgia
Ja później mialem jeszcze jakąś słabą "empeczwórke " - to byl dopiero luksus xd
#gimbynieznajo #nostalgia
źródło: FB_IMG_1751014175815
Pobierz

W teorii można (no właśnie, można?) mrugać długimi lub włączać lewy kierunkowskaz, ale jak wiemy, takie sygnały są mocno wkurzające dla kierowców i zwykle podbijają ego. Ego na drodze oznacza głupie wypadki.
Tak chciałem się wyżalić po poniedziałkowej trasie. #drogi #samochody #motoryzacja #prawojazdy #zalesie
@TinWoodman: a botem płacz że bandydy na zderzaku siedzo
@TinWoodman: Ostatnio mi taki cwaniak na a4 migał. Na tempomacie 145, mijam aura Z prawej, gdzie pomiędzy nimi max 100 metrów a kierowca bmw k-----y dostaje BO JEMU SIĘ SPIESZY.
A ja wywalone, jak wyprzedzę samochody z prawej, i będę mógł bezpiecznie zjechać to
W sensie w lewo chcesz gdzieś skręcić? Bo nie wiem co ma oznaczać taki sygnał. Kiedyś też jakiś typ za mną jechał ciągle z lewym kierunkiem. No to ja też go włączyłem. ¯\(ツ)/¯
@G06DbT: zawsze mógł wyprzedzić z prawej ale pewnie mocy zabrakło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety tak wygląda jazda na naszych drogach w godzinach, gdy jeżdżą słabeusze za kierownicą. Ja nienawidzę jechać w porach szczytowych. Nawet jak jedziesz luźnym tempem i dajesz się wyprzedzić to miernoty muszą jechać na żyletki (też wolno), bo nie potrafią inaczej xD
Jak wyjadę o 7 z Wawy
Ta, dlatego codziennie to robię.
I jadę wolno bo mi wolno, tłumaczyłem ci już.