Wpis z mikrobloga

fajna jest dynamika rodzinna wśród jagniąt, bo te związane z matką zawsze śpią obok niej jeden bliźniak po jednej stronie a drugi po drugiej, bliźniaki tej która chciała karmić ale nie daje już mleka dalej za nią chodzą chociaż są w 100% na butelce, a te odrzucone przez starą zawsze śpią wtulone w siebie nawzajem bokami żeby było cieplutko xd
jutronaobiadznowuryz - fajna jest dynamika rodzinna wśród jagniąt, bo te związane z m...

źródło: temp_file3055297349398259501

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DeltaFosBeta: miałem podobnie, zaganiałem krowy, konie, gęsi, kaczki, kury, wspaniała sielanka super czas, aktualnie zostały tylko konie (tradycja) no i ciśnienie na rozrodczość, bo zainwestowane musi się zwrócić. kuzyni się tym trudną robią to dobrze bo jest to wiedza pokoleniowa. aczkolwiek szkoda mi tego mocno urozmajconego przekroju gospodarstwa.
  • Odpowiedz
@GIIIII: no pewnie, na gospodarstwie mieliśmy jeszcze ze 20 królików, kury, gęsi, musialem to wszystko codziennie przed 6:00 wypuszczać na wybieg i karmić:) swego czasu miałem pod opieką również siedem koni... Czyszczenie stajni nigdy nie było moim ulubionym zajęciem, ale za to mogłem je wyprowadzać, głaskać i nawet pojeździć. Znajomi prowadzili szkółkę jeździecką. Latem wspaniała opcja. Konie to cudowne zwierzęta, dla kogoś kto lubuje się w fantasy i średniowieczu, jak
  • Odpowiedz