Aktywne Wpisy
Tesla 2022 RWD standard LFP:
Podsumowanie realnego przejazdu EV Lodz - Szczecin (okolo 500km):
1) Lodz - Poznan Tesla Supercharger okolo 240km, 70/30 ekspres/krajowki max 120 kmh, bateria 100-30%, na miejscu czas ladowania okolo 25 minut 30%-90%, naladowane 37 kWh (40 pln, przy taryfie nocnej 1,1 pln kWh)
2) Poznan - Szczecin Struga super charger okolo 240km, 90%-20%, podobna trasa, ale pod koniec juz cisnalem mocniej 140-150kmh bo byla noc i juz chcialem byc w
Podsumowanie realnego przejazdu EV Lodz - Szczecin (okolo 500km):
1) Lodz - Poznan Tesla Supercharger okolo 240km, 70/30 ekspres/krajowki max 120 kmh, bateria 100-30%, na miejscu czas ladowania okolo 25 minut 30%-90%, naladowane 37 kWh (40 pln, przy taryfie nocnej 1,1 pln kWh)
2) Poznan - Szczecin Struga super charger okolo 240km, 90%-20%, podobna trasa, ale pod koniec juz cisnalem mocniej 140-150kmh bo byla noc i juz chcialem byc w
źródło: IMG_8672
Pobierz
także ten, panowie pilnujcie się
źródło: 1000064514
Pobierz

Jak najlepiej ściągać pliki .torrent z których potem klient na RPI będzie ściągał? Jakoś to robić na laptopie i przesyłać na RPI? (jeśli tak to jak?) czy lepiej od razu jakoś ściągać na RPI bezpośrednio? Łącze się z RPI przez VNC ale jak wchodzę na stronę z torrentami przez Chromium to jest to baaaardzo powolne i raczej nic tak nie znajdę z taka prędkością. Z samym qbitorrentem docelowo chciałbym się łączyć przez przeglądarkę, żeby nie odpalać całego vnc. Wiec optymalnie byłoby mieć plik .torrent i łączyć się z qbitorrentem przez przeglądarkę i tylko odpalać ściąganie.
Zaznaczę ze jestem w tym temacie dość zielony, nie mam backgroundu programistycznego i każdy krok robie z tuto rialami. Ale tutaj nie mogę znaleźć.
A może całkiem złe się za to zabieram?
@corran11: nie korzystałem ale patrząc po screenach z neta masz ui identyczny jak w desktopowej wersji, więc możesz sobie przez przeglądarkę dodawać
Druga sprawa to trochę nie czaję czemu system na karcie sd jak masz hat na nvme? możesz mieć jednocześnie system i dane na nvme przecież.
źródło: image
PobierzW samym qbt juz mogę sobie dodawać pliki .torrent tak samo, klient jest identyczny. ale moim problemem jest - jak ściągać te pliki .torrent zanim je odpalę w kliencie? Chromium działa bardzo wolno. Aktualnie to po prostu ściągam ten pliczek na laptopie i jak go odpalam to się uruchamia qbt i zaczyna ściągać docelowy plik. ale jak to zrobić żeby qbt z rpi mial do nich
@corran11: na kompie? Albo po prostu bezpośrednio przez search poszukać w qbittorrent.
@corran11: no dodajesz plik do qbittorrent przez przeglądarkę (zielony plusik na screenie wyżej) albo udostępniasz
Wyszukiwarka z klienta nie wchodzi w grę bo pliki .torrent mam z prywatnego trackera i się tam nie znajda
To teraz zostalo ogarnac jak połączyć się przez smb
@corran11: to jako przykład.
Bo możesz też po prostu pobrać plik torrent (nie otwierać go lokalnie na pc w sofcie do torrentów), odpalić przeglądarkę, wejść na instancję qbittorrenta
@corran11: skonfigurować sobie zasób samby na rpi i łączyć się z laptopa albo udostepnić zasób windowsowy i podpiąć go sobie w raspberry pi.
Tylko jedno dopytanie:
W sensie
@corran11: no tak, sam napisałeś:
Do tego to służy.
Dziękuję za pomoc!