Wpis z mikrobloga

#przegryw
Geny :)
Jak to jest ze niektórzy mając level prawie 30 wyglądają praktycznie tak samo jak w wieku 20 lat a niektórzy tak staro i jakie to dokujące jak 18 latkowie mówią ci na pan i traktują jak wujka albo ojca
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@britney123: ja mam 31 i ostatnio baba poprosiła mnie o dowód

jednak w wieku 20 lat z wygladu byłem taką ciepłą kluchą że w sumie nie dziwie się że byłem bullingowany w szkole średniej
  • Odpowiedz
@britney123: czynniki środowiskowe i styl życia odpowiadają za mniej więcej 80% tego kim jesteś, geny to jakieś 20 procent, epigenetyka się kłania. Przykładem są chociażby synowie Schwarzeneggera
  • Odpowiedz
  • 0
@cocklush69: no chyba nie :) jak ktoś miał pecha i dostał od matki natury slabe zdrowie ,wyglad I tak dalej to zdrowy tryb życia, dbanie o siebie super efektów nie dadzą:) wiem po sobie
  • Odpowiedz
@britney123: mordeczko, nie masz racji, oto dowody. Linki do badan w artykulach.

https://time.com/7261172/genes-vs-lifestyle-longevity-study

The results were striking. Environment and lifestyle accounted for 17% of people’s disease-related risk of dying, compared to just 2% for genetics. Of the various environmental exposures, smoking was the riskiest behavior, linked to 21 diseases; socioeconomic factors such as household income, neighborhood, and employment status were associated with 19 diseases; and a lack of physical activity was
  • Odpowiedz