Wpis z mikrobloga

dostałem sms spod numeru 664078481 o treści:

Czy zgadzasz sie na kontakt doradcy w celu przedstawienia propozycji przeniesienia numeru do T-Mobile? W przypadku zgody odpisz Tak na ten SMS(opl.wg.cennika)

#tmobile chyba sobie jaja robicie xD @T-Mobile
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@windforce na fanpage T-mobile pojawiają się wpisy na ten temat, administracja strony potwierdza że to od nich, numery są generowane losowo, w przypadku braku zainteresowania proszą o ignorowanie wiadomości.

Dostałem takiego smsa dzisiaj około 13:50, wygooglowałem numer z którego przyszedł, aby dowiedzieć się ile płacą naiwni odsyłający "TAK". Ku mojemu zdziwieniu okazało się że to faktycznie T-Mobile.
  • Odpowiedz
Ja stwierdziłem "w sumie niech mi przedstawią ofertę" i odpisałem, że tak, ale chwilę później mnie naszło, że jakbym chciał wyłudzić zapisanie się do subskrybcji to dokładnie tak bym zrobił. Na szczęście mam w oręż aktywną blokadę subskrybcji, więc nawet jeśli to wał to i tak się na niego nie nadzieję. Mam nadzieję...
  • Odpowiedz
@kamdz: Hmm... to dobrze, że nie tylko ja i kumpel dostaliśmy. Już podejrzewaliśmy, że to wyciek numerów z firmowej książki adresowej. Orange ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz