Wpis z mikrobloga

• 1
Albo Pisowcy poniosą konsekwencję za 8 lat swoich haniebnych, złodziejskich rządów

@mango2018: Nie karmcie sie tak checia zemsty, bo jesli stanie sie motywem przewodnim naszej polityki to jestesmy w anusie.
Rozliczac po cichu, precyzyjnie i skutecznie, wazac by dzialac zgodnie z prawem, jekie by nie bylo, wsadzac, ale ... nie robic swiadomego ogniskowania dyskusji publicznej na "te" akcenty. To nie sa czasy na igrzyska i robienie bialego szumu, mamy wystarczajaco
  • Odpowiedz
@SlavedWizard

Nie da się robić po cichu, bo sporo złodziei ma immunitet, a tego nie da się zdjąć po cichu.
Komisje śledcze to xd, niepotrzebne szopki, ale reszta jak najbardziej zasadna.

Trzaskowski nie będzie ułaskawiać Pisowców i to jest jego przewaga, jedyna przewaga nad resztą kandydatów.
  • Odpowiedz
  • 2
Trzaskowski nie będzie ułaskawiać Pisowców i to jest jego przewaga, jedyna przewaga nad resztą kandydatów.

@mango2018: Twierdzisz ze reszta kandydatow bedzie ulaskawiac utopionych? Nie sadze.
Komisje to jakis zart o czym wiemy, ale jest to elemnt zapychania przestrzeni informacyjnej, znana mi bardzo technika kiedy chce zajac atakowanego iloscia zbednych dancyh, odwracajac jego uwage od tego co istotne - white noise.
  • Odpowiedz
@SlavedWizard
Dokładnie tak uważam.
Z tych co się liczą w wyścigu, tylko co do Trzaskowskiego mam pewność.
Co do Nawrockiego, to będzie ułaskawiać jak leci, tu też mam pewność.
Co do Mentzen, trochę się wahałem, ale po głosowaniu w sprawie Ziobry skłaniam się, że będzie ułaskawiać.

W tych wyborach dla mnie to najważniejsze.
  • Odpowiedz