@RadosnaKloaka: Widzę, że jestem w mniejszości ale uważam, że tak - ma sens. Brak prawa jazdy bardziej utrudnia życie w Polsce niż w większości krajów Europy Zachodniej. To oczywiście zależy od rodzaju wykonywanej pracy ale mam sporo znajomych za zachodzie i północy Europy (Niderlandy, Dania, Niemcy...) którzy nie mają tam samochodów i kompletnie ich nie potrzebują (w zupełności wystarcza im rower, pociagi i komunikacja miejska). Mają prawo jazdy ale go
@Pink_Stripe_Keyboard_Warrior: Zapewne masz rację- w Holandii zasadniczo można żyć bez samochodu, w Niemczech w niektórych regionach zapewne też, ale z perspektywy pracownika tymczasowego zatrudnionego przez agencję prawo jazdy to konieczność bo kwaterują zazwyczaj na wioskach np godzinę jazdy od pracy.
Emigracja do DE ma sens bez prawa jazdy?
Brak prawa jazdy bardziej utrudnia życie w Polsce niż w większości krajów Europy Zachodniej. To oczywiście zależy od rodzaju wykonywanej pracy ale mam sporo znajomych za zachodzie i północy Europy (Niderlandy, Dania, Niemcy...) którzy nie mają tam samochodów i kompletnie ich nie potrzebują (w zupełności wystarcza im rower, pociagi i komunikacja miejska). Mają prawo jazdy ale go
Komentarz usunięty przez moderatora
Zapewne masz rację- w Holandii zasadniczo można żyć bez samochodu, w Niemczech w niektórych regionach zapewne też, ale z perspektywy pracownika tymczasowego zatrudnionego przez agencję prawo jazdy to konieczność bo kwaterują zazwyczaj na wioskach np godzinę jazdy od pracy.