Wpis z mikrobloga

#gitara #gitaraelektryczna Siema. W tym roku przymierzam się do zakupu gitary z ruchomym mostem. Nie mam w sumie doświadczenia w graniu na gitarze z wajchą, poza Stratem ale wiadomo to nie to samo. W muzycznym rzadko da radę to konkretnie potestować, bo zazwyczaj ramię mostka zostawiają w oryginalnym opakowaniu gdzieś na magazynie sklepu i im się nie chce tego szukać. Zależy mi przede wszystkim na niezawodności tego systemu, głównie na trzymaniu stroju i łatwości w serwisowaniu. Ogólnie myślę nad Ibanezem z serii Prestige, co sądzicie o tych gitarach? Może jeszcze jakiś inny producent? Cenowo chciałbym się zamknąć w okolicach 7 tys. zł. No chyba, że coś mnie zwali z nóg, to będę skłonny dopłacić.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xGrahir: Ibanezy spoko, sam mam dwie sztuki w tym jedną Az'tke i nie narzekam, ale nawet gitary w tym przedziale cenowym to loteria - pierwsza sztuka poszła na wymianę i przysłali iście " sportowe " wiosło
  • Odpowiedz
  • 1
@ActiZ: Fajna gitara, aczkolwiek ogrywałem w Riffie 2 Ibanezy, jeden za 10k i jeden za 6,5k i ten za 6,5 był o wiele przyjemniejszy dla mnie.
  • Odpowiedz