#bitcoin ciekawe. Lummis twierdzi, że do końca roku ma być gotowy SBR. To wszystko wygląda jak zaprojektowanie hossy do końca roku, a jak już SBR faktycznie wejdzie w życie, to się hossa skończy xD. No cóż, rynki są brutalne. Przemyślenia z d--y, ale tak mi to na razie wygląda wszystko
@maggotbrain15: Jak SBR zostanie uruchomione to koniec zabawy i myślenia krótkoterminowego. Wtedy USA będzie kupowało ok. 100tys. BTC każdego roku, aż będą posiadać 1 mln BTC. Nie wspominając już, że inne kraje też będą musiały to robić. Nie rozumiem więc tego o czym piszesz.
@Bitcoin_za_milion_USD: to zależy, bo wzrost ceny może nastąpić wcześniej skoro jest to "wiadome". Rynki działają tak od zawsze, że dyskontują przyszłe wydarzenia, szczególnie jeśli mówimy o wydarzeniach "prawie pewnych". Co do innych krajów to też nie bądźmy tacy pewni - taka Polska będzie opóźniona ze 20 lat pewnie, a może nawet więcej i nie dożyjemy SBR w Polsce ¯\(ツ)/¯
@dragon_fruit: mmt, mowi to Panu coś? Pieniądze to nie problem, jedyny problem to utrzymanie wiary w ich wartość. Na szczęście ludzie są na tyle głupi, że wiele w tej kwestii im nie trzeba ( ͡°͜ʖ͡°)
@Retoryk: to kiedy kongres USA przyjął mmt? Bo nie słyszałem o tym. Za to słyszałem walkę o debt ceiling, słyszałem obietnice zmniejszenia dziury budżetowej.
@maggotbrain15: tylko skąd na to będą pieniądze? USA ma ogromny deficyt budżetowy
@Retoryk: to kiedy kongres USA przyjął mmt? Bo nie słyszałem o tym. Za to słyszałem walkę o debt ceiling, słyszałem obietnice zmniejszenia dziury budżetowej.