Wpis z mikrobloga

Ta pomoc czy jakaś inna @panDario ? Bo to tylko newsy z dzisiaj. Nie przedawkowaliście znowu russia today w konfie?

🇪🇺 Ursula von der Leyen obiecała wsparcie UE dla Ukrainy „tak długo, jak będzie trzeba”

🇪🇺 UE zapewni Ukrainie 35 mld euro pomocy finansowej w 2025 r., - Komisarz UE ds. Handlu

🇺🇸 Trump nakazuje zakończenie wojny na Ukrainie za 100 dni. Zadanie to spada na Kellogga, - WSJ

🇪🇺 Nie ma absolutnie żadnych wątpliwości, że możemy zrobić więcej, aby pomóc Ukrainie. Z naszą pomocą mogą wygrać wojnę, — Kaja Kallas

🇳🇴 Ukraina i Norwegia zgodziły się rozszerzyć współpracę obronną i zwiększyć inwestycje na Ukrainie.

🇺🇸 Stany Zjednoczone zainwestowały 161 mln USD w rozbudowę produkcji luf haubic M777.

🇬🇧 Brytyjskie Ministerstwo Obrony podpisało kontrakt o wartości 61 mln GBP z BAE Systems i Forgemasters na produkcję luf artyleryjskich dla Ukrainy.

🇩🇰 Duńskie Ministerstwo Obrony po cichu dodało samobieżną haubicę 2S1 Gvozdika kal. 122 mm do swojej listy darowizn wojskowych dla Ukrainy.

🇺🇸 USA nadal dostarczają nam b--ń, wszystko idzie tak, jak idzie, — Zełenski

#ukraina #rosja #wojna
robertkk - Ta pomoc czy jakaś inna @panDario ? Bo to tylko newsy z dzisiaj. Nie przed...

źródło: mdgmgmgdmgddgmdmgdgm

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@robertkk: Zastanawia mnie jak w Pentagonie widzą fakt że Kim Dzong Un po błaganiach Genialnego Stratega przysyła mu coraz więcej swojej broni. Wojna na Ukrainie dosłownie rozbraja Północną Koreę - totalitarne państwo zarządzane przez wojowniczego wariata. I to bez żadnej eskalacji.
Nie zdziwiłbym się gdyby Ameryka widziała w tej sytuacji strategię "dalszego gotowania żaby" jako całkiem opłacalną. Niby chcą pokoju ale tak naprawdę się nie spieszy, niech sprzęt Kima dalej
  • Odpowiedz
  • 3
już ci kiedyś napisałem jak się do mnie odzywasz to zetrzyj banderowski kał z ust

@panDario: to niezle ze jak ktoś nie lubi konfiarzy za odklejenie to zostaje banderowcem, obraziłeś własnie 90% Polaków
  • Odpowiedz
Wojna na Ukrainie dosłownie rozbraja Północną Koreę - totalitarne państwo zarządzane przez wojowniczego wariata. I to bez żadnej eskalacji.

@harcerz: tylko tam mają atom, potwierdzony próbami. No i nikomu nie opłaca się wojna z tą Koreą - przegrają i kto weźmie ich na utrzymanie? Ok. 25 mln ludzi niedostosowanych do współczesnego świata, ze spranymi mózgami? Uciekinierzy z północy często popełniają samobójstwa na południu, a nawet starają się wrócić na północ.
  • Odpowiedz
@robertkk: nie wiem skąd wziąłeś pomysł że cokolwiek mam wspólnego z Konfą, zresztą nie mam czasu gadać z Ukraińskim propagandystom który z płaczu posty zgłasza. 90% to miało masło które bohatersko wyśledziłeś. żegnam ozięble
  • Odpowiedz
  • 5
@panDario: na słownik też nie znalazłeś, ale ludzie z twoimi poglądami mają wykształcenie podstawowe więc się nie dziwię.
p.s. nie zgłosiłem cię, po zatrzymaniu pomocy ue to już twoje drugie urojenie
  • Odpowiedz