Wpis z mikrobloga

Głupie pytanie, ale serio mnie to zastanawia. Jak wyglądają gaże we wrestlingu? W normalnych sportach walki zwycięzca dostaje więcej kasy. Tutaj wszystko jest wyreżyserowane i wydaje mi się, że gdybym był top wrestlerem to chciałbym raczej więcej hajsu za udział w ustawionym spektaklu, w którym przegrywam walkę, niż zwycięzca.

#wrestling #pytanie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@archubuntu w zasadzie wydaje mi się że głównie od popularności. Jak taka Rhea Ripley podpisywała kontrakt dajmy na to 4 lata temu będąca mało ważną postacią nie mogła liczyć na jakieś kolosalne zarobki, a teraz niedawno renegocjowała umowę będąc jedną z najpopularniejszą wrestlerek ( czyli fedka zyskuje na sprzedaży jej gadżetów które schodzą miodzio) i obecnie mistrzynią świata w największej federacji na świecie mogła sobie sporo zażyczyć i na pewno zarząd
  • Odpowiedz
  • 0
@Camuflash: Wiadomo, że popularność gra kluczową rolę. Bardziej chodzi mi o jakiś "pojedynek wszechczasów", gdzie spotyka się jakiś obecny "Hulk Hogan" z obecnym odpowiednikiem "André the Giant" (wybacz za ignorancje). Ktoś musi się zgodzić, żeby przegrać i jakoś muszą mu ten fakt wynagrodzić, więc zastanawiałem się, czy w takich sytuacjach nie dochodzi do swoistego paradoksu, gdzie przegrany zarabia więcej.
  • Odpowiedz