Wpis z mikrobloga

Witam,

wpadłem Wam życzyć, żebyście się trzymali w tych Waszych piwnicach. Wszystkiego dobrego i każdemu wedle potrzeb: chcesz szarej myszki - znajdź szarą myszkę, pragniesz renty 5k - obyś takową otrzymał, czekasz na śmiertelną apopleksję podczas snu i tego życzę.

#przegryw #neet
Pan_Hieronim - Witam, 

wpadłem Wam życzyć, żebyście się trzymali w tych Waszych piwn...

źródło: c357fb159f71b976adc9a5415fcb8aa0e4cda3b64506d4413284e22a34256f97

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pan_Hieronim i o tym ciągle mówię. Ja życzę ludziom poprawy stanu zdrowia i sukcesów w walce z przegryw a przychodzi toksyk i życzy śmierci i dostaje poklask wśród ludzi na tagu. A to ja niby jestem ten zły XD
  • Odpowiedz
@Pan_Hieronim Dzięki za wiaderko do srania. To jest właśnie ten drobny gest miłości, który trzeba docenić, aby być szczęśliwym. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Notes: z tego, co widzę, to gość życzy nam otrzymania tego, czego bardzo pragniemy - nawet jeśli bezbolesny udar mózgu we śnie jest tym, o czym skrycie marzymy. On nie życzy nam śmierci w znaczeniu dosłownym, tylko używa figury retorycznej, aby w
  • Odpowiedz
@NotYetDefined ale czy to czego pragniecie jest jednoznaczne z tym co jest dla was i dla otoczenia dobre? Jesli którykolwiek z was będzie pragnął zrobić zamach albo krzywdę bliźniemu to czy życzenie spełnienia takich marzeń jest dobre?
  • Odpowiedz
@Notes samo życzenie spełnienia marzeń ma dobre intencje. A to, że ktoś może mieć chore i złe i szkodliwe pragnienia, to już nie wina
opa. Autor wykazał się życzliwością. A te zamachy i krzywdzenie to już sobie dopowiedziałeś
  • Odpowiedz
@Notes: naprawdę jesteś świnia bez sumienie. Przez takie abominacje jak ty ludzie się wieszaja. Życzę byś stracil dostęp do ludzi, no rozbil się na samotnej wyspie albo trafil do pierdla. Tam gdzie miejsce takich zwyrodnialców jak tym. Daj żyć innym
  • Odpowiedz
@MyszoskoczekSzczur OP pisze że życzy śmierci każdemu kto tego pragnie a ty piszesz, że to przeze mnie ludzie się zabijają xD ale fikołek xDddddddddd
A potem życzysz mi też wszystkiego co najgorsze tylko dlatego że skrytykowałem Opa że jest toksyczny xDddd jedz na igrzyska olimpijskie bo to co tu teraz odwalasz to niezle salto.
I to niby ja jestem toksyczny bo śmiem wytykać zło u innych XD

daj żyć innym

Zaraz
  • Odpowiedz
@NotYetDefined rozumiem i nie ma w wypowiedzi OPa ani jednego momentu gdzie zastosował hiperbolę. Prawdopodobnie nie rozumiesz sam tego pojęcia :) to czy ironizował to już kwestia względna. Uważam że jego wpis w połączeniu z tym głupim memem nie jest za bardzo ironiczny tylko wręcz upokarzający
  • Odpowiedz
@Notes: A czy życzenie śmierci, przedstawione w takim kontekście, nie jest przypadkiem ironią? Nie dyskutuję, czy zastosowanie kontrowersyjnego sposobu wypowiedzi jest właściwe, poprawne i przede wszystkim potrzebne, ale przedstawiłem swoją interpretację, która tak samo jak i twoja, nie jest jedyną słuszną.

Z hiperbolą powiązałem fakt, że autor ucieka się do mocnej przesady, aby coś podkreślić. Być może jest to nadinterpretacja i ktoś uczony skarciłby mnie za to, ale co do
  • Odpowiedz
@NotYetDefined tak więc moim zdaniem hiperboli tam nie ma.
A nazywanie czegoś ironia to niezły wytrych w momencie kiedy to co się palnęło staje się niewygodne. „Tak tylko żartowaliśmy” „no co ty to przecież ironia była” to nie oznaka inteligentnej konwersacji tylko próba usprawiedliwienia głupoty jaka się palnęło. Zwłaszcza jak mówimy tu o życzeniach bożonarodzeniowych ;)

mówię jedno a mam na myśli drugie

Nie mam więcej pytań (
  • Odpowiedz
@Notes: ale autor naprawdę posłużył się ironią

to nie oznaka inteligentnej konwersacji tylko próba usprawiedliwienia głupoty jaka się palnęło

Jakiej konwersacji, co ty bredzisz? Gość po prostu wysłał życzenia. Weź się tak nie
  • Odpowiedz
@MyszoskoczekSzczur nie kolego. To ty życzyłeś mi najgorszego tylko dlatego że wypomniałem komuś złe intencje w życzeniach. Teraz tez mówisz że lepiej gdyby mnie nie było. Wlansie to jest problem takich przegrywow mentalnych jak ty, że wszelkiej winy doszukują się u innych a nie widzą jej u siebie. Ja w przeciwieństwie do ciebie nikomu nie życzyłbym spełniania marzeń o śmierci. Ja w przeciwieństwie do ciebie zwyrodnialcu nie życzyłbym nikomu najgorszego.
Ja
  • Odpowiedz