Wpis z mikrobloga

Siema mirki. Okazało się, że na mój upragniony kierunek nie będzie uwzględniana matura z rozszerzonej geografii :))

Skoro tak, to właściwie nie mam potrzeby do niej podchodzić. I tak się zastanawiałam, co będzie w takim przypadku pisało na świstku z wynikami matur? "Nie przystąpiła", a może "0%". Ktoś coś wie?

#pytanie #matura
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@courso: dysleksja/dysortografia to niechęć do zapamiętania zasad pisowni i myślenia przy pisaniu literek. tak samo poważna choroba jak babciny ból palca uleczony witaminą C. Nie mam potrzeby się wymigiwać, jestem bardzo dobra z polskiego i nie potrzebuję stwierdzenia o wymyślonej chorobie, żeby mieć jakiś upust.

To już wszystko jasne dlaczego taki tępy jesteś. Nikt ci nie powiedział jaka jest różnica poziomu nauczania w Polsce i na wyspach?
  • Odpowiedz
@courso: mógłbyś mnie nie obrażać? trochę to żałosne, że nie potrafisz inaczej swojego zdania wyrazić, tylko próbujesz znokautować rywala celując w jego (jak Ci się wydaje) słabe punkty.. chociaż zapewne podnosi ci to samoocenę i wypełnia luki w braku wiedzy.
  • Odpowiedz
@angela09: ladnie sobie wymyslilas o tej dysleksji. No powiedz mi jaka jest roznica? Zapewne wiecej noblistów jest w polsce nie w UK? Pozatym co do mojej tempoty, nie wiedzialem, ze na jedne z najlepszych uczelni na swiecie przymuja tempaków, ale jakas maturzystka mnie wlasnie oswiecila.
  • Odpowiedz
@courso: jak to mówią- głupi ma zawsze szczęście.

nie będę ci tłumaczyć, bo będzie jak grochem o ścianę. jeśli jesteś ciekaw, to sam sobie sprawdź. i wtedy przemyśl co napisałeś o tej twojej "najlepszej uczelni". Bo aż śmieszny jest twój brak wiedzy na ten temat.
  • Odpowiedz
@courso: nie, nie wydaje mi się tak. odbieram cię jak idiotę, który jest w takiej mojej piramidce niżej niż ja, choć niekoniecznie ze względu na wiedzę. bo jeśli nie zauważyłeś tego (starszy, doświadczony i bardziej zorientowany w życiu) przyjacielu, stosunek to innych ludzi jest chyba ważniejszy. a dowartościowywanie się przez ich obrazę, jest na poziomie... no sam sobie dopowiedz.

ale prawda jest taka, że próba przetłumaczenia idiotom prawdy o nich
  • Odpowiedz
@courso: może coś jeszcze o mnie powiesz ciekawego? ;) chętnie się dowiem, co o mnie myśli osoba, która nigdy ze mną nie rozmawiała, nie wie co mam w głowie i kim jestem ;)
  • Odpowiedz
@courso: już o mojej piramidce powiedziałam.

Dowartościowujesz się. Jaki masz kompleks, powiedz. Chętnie się dowiem.

Proponuję ci, mój drogi mądry, przykładny, internetowy kolego, żebyś sobie sprawdził znaczenie słówka "ironia". I nie twórz offtopów, bo pytanie było inne.
  • Odpowiedz
@angela09: Idź. Nigdy nie wiesz, kiedy Ci się to przyda, a zamiast siedzieć i się obijać przez kilka następnych dni, możesz się pouczyć i zdać to.

Ja chciałem zdawać biologię rozszerzoną. Ostatecznie stwierdziłem, że nie będzie mi to jednak potrzebne, więc olałem tę biologię.

• Odpowiedz