Wpis z mikrobloga

Zadziwiające jest, że ludzie w Polsce na wykopie, ale również na Youtube i innych społecznościówkach klaszczą jakiemuś zabójcy w #usa
Nie dotyczy was ich system zdrowotny, ba! Żyjecie wręcz w super systemie zdrowotnym. Nie czaję więc, czemu wszędzie widzę pochwały i ten angaż emocjonalny.
Może dlatego, że:
-Polak ekstrapoluje swoje niepowodzenia życiowe na "bogatych", a u nas bogaty to ten, co posiada 2 kawalerki na wynajem
-w Polsce nie lubi się biznesu i "prywaciarzy", więc jak ktoś zabił prywaciarza to są oklaski
-część ludzi pewnie klaszcze, bo w USA klaszczą, więc wypada klaskać jak ci co kładli się na chodnikach po śmierci mudżyna
-Polacy nie lubią korporacji, a ślinią się na iPhona

#usa #psychologia #nieruchomosci #socialmedia
SubsaharyjskaAlpaka - Zadziwiające jest, że ludzie w Polsce na wykopie, ale również n...

źródło: image

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 278
@SubsaharyjskaAlpaka CEO nie podumał że nagiął najwięcej zasad i ktoś kanalizuje swoją złość w jego kierunku, czemu więc zostal CEO nie mając takiej perspektywy? Czy był głupi, czy był słupem? Zadales sobie tego typu pytania? Chyba jesteś trollem
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka: Bo w Polsce w cale nie dochodzi do pełzającej prywatyzacji sektora ochrony zdrowia, nic a nic xD. Zachoruj na coś to szybko zderzysz się z rzeczywistością, że jednak warto poruszać temat publicznej opieki i jej istotności w jakości życia Polaków. Za nic w świecie nie możemy dać sobie wmówić, że prywatne lepsze, wystarczy kupić se abonament i elo.
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka: dlatego ze ta sytuacje latwo przeniesc na polskie podworko

bandycka, zlodziejska organizacja lupi szarego ludzika? wszyscy maja to w dupie.

prezes tej firmy jest odszczelony? momentalnie lapia sprawce i rusza proces ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Iskaryota: to nie ma nic wspólnego z Polską
nawet jak nie masz ubezpieczenia, to operacja kosztuje max kilkadziesiąt tysięcy i to bardziej zaawansowane rzeczy
ba! prezydent miasta może umorzyć płatność ze względu na stan majątkowy

Spróbuj w USA dostać głupiego zapalenia wyrostka bez ubezpieczenia. Papa
  • Odpowiedz
obniża składkę zdrowotną najbogatszym

@Iskaryota: komu? Bo najbogatsi w Polsce nie płacą NFZ od lat
Chyba nie masz na myśli tych, którzy zarabiają $5k miesięcznie z własnej pracy, bo są ekspertami w swoich dziedzinach, tyle, że na JDG? :)

To Ty się obudź. Prawdziwym źródłem braku forsy jest to, że spółki takie jak DHL płacą 4mln podatku przy
  • Odpowiedz
Mamy poganiaczy niewolników działających w ich imieniu ( ͡° ͜ʖ ͡°) oraz gadające głowy z telewizora, tych mamy aż nadto. Ci bezwzględnie powinni zacząć się bać suwerena, a konsekwencje przekręcenia tysięcy ludzi nie powinny się kończyć na ekspresowej wysyłce delikwenta do Brukseli.

• Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka
Mój super system zdrowotny wczoraj mi powiedział, że do andrologia to muszę iść prywatnie, a do endokrynologa wystarczy poczekać 6 lat....

K---a mać. Ja wiem, że wszyscy srają o to, że Amerykanie płacą za leczenie....ale my też płacimy tylko dwa razy. Raz haracz w składce i drugi raz idąc prywatnie. Moja matka dostała skierowanie do kardiologa bo coś jest nie tak z migotaniem przedsionków. Jest w grupie ryzyka (cała rodzina
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka A czemu chcesz skazać nas na zaściankowość i nie interesowanie się wydarzeniami w innych krajach? Nie możemy komentować zabójstwa prezesa ogromnej firmy, jeden z największych na świecie pod względem kapitalizacji? Nie możemy komentować systemu inwigilacji w Chinach? Nie możemy komentować największej powodzi w Pakistanie, która zalała im ponad połowę kraju? Nie możemy komentować próby wprowadzenia stanu wojennego w Korei?

Ludzie interesują się wydarzeniami w innych krajach. W USA żyje ponad
  • Odpowiedz