Wpis z mikrobloga

Ostatnio zaczalem sie bawic w #ecommerce i dodaje masowo produkty do sklepu w #csv jednak jestem absolutnie poczatkujaca osoba w tych kwestiach.

Mam problem z tworzeniem opisow produktow. Mam to szczescie ze nie mam w kazdym produkcie unikalnego opisu (a raczej nieszczescie pod katem SEO), ale poki co 90% produktow ma dokladnie ten sam opis, chcialem go jednak troche urozmaicic.

Chcialbym aby w kazdej kategorii dany opis byl inny i aby w opisie byla takze czesc tytulu oferty. Do tej pory robilem to za pomoca chatgpt, ale nie ukrywam ze limity dosyc szybko mi sie koncza i szukam innego rozwiazania to edycji kolumn: dodawanie tekstu, zamiana miejsca np liczby z poczatku na koniec itp.

Zalóżmy ze mamy ciag produktow:

Wykop 001 bialy
Wykop 002 niebieskie
Wykop 003 czarny

i chcialbym masowo usunac np "00" aby zostalo "1" lu dodac na koncu "usun konto" lub w srodku, lub cokolwiek innego.
Czy jest jakies narzedzie ktore mi to umozliwia? uzywam Numbers na macOS jak cos.
#excel
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@KromkaMistrz użyj regexów. Z polskiego wyrażenia regularne. Ściągnij sobie visual studio code (na Windowsie wystarczyłby notepad++) i wklej do chat gpt to co masz, to co chcesz miec i poproś o wygenerowanie regexa do zamiany. I potem w visual studio code to zamień korzystając z okna zamiany tekstu.
  • Odpowiedz