@mickpl: ale zaraz... czyli chcesz, żeby partia która wygrała wybory oficjalnie powiedziała, że oszukiwała w kampanii i nigdy nie zamierzała wywiązać się ze swoich obietnic wyborczych?
@pp99: po pierwsze to nie wygrala, po drugie z czesci debilnie prostych rzeczy sie juz wycofala/nie dowiozla ani w 100, ani w 200, ani w 300 dni, a jeszcze inne obietnice totalnie zlamala i postapila inaczej niz obiecywano
@katopa: napisz z czego konkretnie oficjalnie wycofała się KO, a co obiecywali w kampanii. Tylko konkretnie, a nie że czegoś nie dowieźli. Bo ja widzę, że tylko ściemniają, że coś obiecanego będzie ale później, że zamiast w '24 to wprowadzą w 25, że obiecywali coś ale to zmodyfikują i wprowadzą. Nawet z tym 0% cały czas ściema i nikt oficjalnie nic konkretnego nie powie, jak to w polityce.
@pp99: konkretnie to z niczego xD oni po prostu robia cos na odwrot niz powiedzieli, to nawet gorzej jak sie wycofac, bo oni zwyczajnie klamali
przy czym przesuwanie czegos co obiecales ze bedzie tu i teraz to jak wycofanie sie z obietnicy de facto. stan finansow znales, po prostu naklamales zeby sondaz sie zgadzal
@mickpl: w #finlandia jest taki portal, do tego każda spółdzielnia ma profil na którym sprawdzisz historię transakcji (najem włącznie). Wynik? 1.5% wzrostu cen nieruchomości w 10 lat. Da się? Da, ale państwo musi być czymś więcej niż kamieni kupą
@mickpl: A podrzucisz/podpowiesz skąd informacje ze wszystko jest gotowe do tego programu DOM? Xnalazłem tylko informacje, byl planowany juz na polowe 2024. No i wlasnie ze Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny jakos od 2021 gromadzi dane, ktore pokryły byc większość zalozen projektu. Bo drugim źródłem danych ma byc Krajowa Administracja Skarbowowa, ale tutaj nie widze zeby sie chwalili ze som gotowi. No i trzeci to deweloperuchy, ale wiadomo ze ci nie bendom
1. ogłoszenie, że finalnie, ostatecznie, definitywnie i na pewno - nie będzie dopłacania do kredytów
2. odpalenie na prędkości portalu cen transakcyjnych live, do którego wszystko jest gotowe tylko sobie przesunęli na 3 lata do przodu (XD)
Nawet nie ma o czym dyskutować.
#nieruchomosci
Bo ja widzę, że tylko ściemniają, że coś obiecanego będzie ale później, że zamiast w '24 to wprowadzą w 25, że obiecywali coś ale to zmodyfikują i wprowadzą. Nawet z tym 0% cały czas ściema i nikt oficjalnie nic konkretnego nie powie, jak to w polityce.
przy czym przesuwanie czegos co obiecales ze bedzie tu i teraz to jak wycofanie sie z obietnicy de facto. stan finansow znales, po prostu naklamales zeby sondaz sie zgadzal
ot tak z
Da się? Da, ale państwo musi być czymś więcej niż kamieni kupą
A podrzucisz/podpowiesz skąd informacje ze wszystko jest gotowe do tego programu DOM? Xnalazłem tylko informacje, byl planowany juz na polowe 2024. No i wlasnie ze Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny jakos od 2021 gromadzi dane, ktore pokryły byc większość zalozen projektu. Bo drugim źródłem danych ma byc Krajowa Administracja Skarbowowa, ale tutaj nie widze zeby sie chwalili ze som gotowi. No i trzeci to deweloperuchy, ale wiadomo ze ci nie bendom
Ty kuwa oni już rok prawie rządzą xD Ja jeb12 ale to leci