Aktywne Wpisy
blinkarA +96
A co powiecie na 5zł na WOŚP za każdy #p---s w prywatnej wiadomości do mnie? Obowiązkowo karteczka z nickiem i datą.
Oby tylko nie doprowadziło mnie to do bankructwa ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#wgw #penisynawosp #wosp
Oby tylko nie doprowadziło mnie to do bankructwa ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#wgw #penisynawosp #wosp
przeczki +15
Czy wycinanie metek z ubrań ze względu na to, że mnie drażnią to ewidentny objaw autyzmu? #autyzm
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

[1] Naukowcy z Arc Institute i Stanford opracowali LLM, który analizuje genomy mikroorganizmów, przewiduje mutacje genetyczne "z nienotowaną dotąd dokładnością". Dodatkowo potrafi też generować sekwencje DNA i RNA, choć wygenerowane sekwencje nie są w pełni funkcjonalne w organizmach żywych. Z racji tego, że był trenowany na genomach mikroorganizmów, to nie nadaje się jeszcze do przewidywania mutacji u ludzi.
[2] Thales chwali się, że ich CoastShield korzysta z uczenia maszynowego i analizy obrazu, wspierając operatorów w dokładniejszej ocenie sytuacji na obszarach nadmorskich. System analizuje dane z wielu sensorów (radar, kamery, AIS, drony, satelity), rozpoznaje nietypowe wzorce zachowań, klasyfikuje zagrożenia.
[3] Xavier Niel (właściciel m.in. Le Monde i sieci Play, założyciel Iliad) na łamach Financial Times ostrzega, że Europa stanie się skansenem, jeśli odpadnie z wyścigu o "sztuczną inteligencję".
[4] Qwen 2.5-Turbo od teraz z context window na poziomie 1 miliona tokenów, szybszą inferencją (czas przetworzenia 1M tokenów spadł z 5 minut do 70 sekund) i przy koszcie takim samym jak GPT-4o-mini. Nieźle!
#ainews #sztucznainteligencja #gruparatowaniapoziomu
======================
Zawołać cię do kolejnego wpisu? Zaplusuj CENTRALNĄ LISTĘ DO WOŁANIA dostępną pod tym linkiem:
źródło: @Macbaconai 05
Pobierzźródło: @juliewdesign_ 01
Pobierz