Wpis z mikrobloga

@Grooveer: źródeł brak, tradycyjnie. To że pro putinowski prezydent tego 5 milionowego kraju ma takie zdanie to nie nowosc, ale że Scholz sie pod tym podpisał to nie wydaje mi się.
  • Odpowiedz
@Grooveer: Wszyscy to wiedzą.
Myślę jednak że część zachodnich przywódców sugeruje inaczej po to żeby "podarować" Putinowi podczas rozmów "rezygnację" Ukrainy z jej hipotetycznego członkostwa.
A jak Putin się zgodzi na np. stacjonowanie wojsk francuskich w Kijowie w zamian za "rezygnację z NATO" to tak jakbym ja od sąsiada wynegocjował że za 5.000 PLN miesięcznie nie będę uprawiał seksu ze Scarlett Johansson.
  • Odpowiedz
e Scarlett Johansson

@harcerz: To by miało sens tylko jak by Francja zgodziła się użyć swojej broni jądrowej przeciwko Rosji jeśli znowu zaatakuje Ukrainę.`
  • Odpowiedz
@Rybak28: Tak, po to są gwarancje bezpieczeństwa żeby nie były łamane. Krzysztof Wojczal (który przewidział w 2019 że Rosja wywoła wojnę "najpóźniej do 2022") dlatego wskazywał że te dwa państwa w negocjacjach są najważniejsze - Francja i USA, bo to one mają b--ń atomową.
W USA teraz nie ma nastrojów żeby posyłać "boots on the ground" ale Francja teoretycznie jako część większej koalicji państw europejskich mogłaby się zgodzić rozlokować w
  • Odpowiedz
@harcerz:

Tak, po to są gwarancje bezpieczeństwa żeby nie były łamane.

Groźba walki z krajem atomowym powinna skutecznie odstraszyć Putina.

Tylko Francja się nie zgodzi na coś takiego. Ani Francja ani USA nie chce się narażać na ataki atomowe Rosji.
  • Odpowiedz