Wpis z mikrobloga

#digitalpainting #digitalart
Chodzi mi po głowie aby zacząć rysować, bo fajnie byłoby umieć (i nauczyć się przy okazji wyczucia graficzno-przestrzennego, czy coś). Oczywiście mowa tu o poziomie hobbystycznym a nie zarobkowym ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Czy jest sens zabierać się za to jeśli generalnie nie mam żadnego doświadczenia z jakimkolwiek rysowaniem? Z talentem w tej dziedzinie też słabo. Czy umiejętność rysowania to coś po części "wrodzonego", czy raczej doświadczenie i praktyka?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy jest sens zabierać się za to jeśli generalnie nie mam żadnego doświadczenia z jakimkolwiek rysowaniem?

@DEMONzSZAFY: tak. te wszystkie artystyczne skille to tylko kwestia praktyki.
  • Odpowiedz
Czy umiejętność rysowania to coś po części "wrodzonego"

@DEMONzSZAFY: tak i nie - wyczucie estetyki jednak trzeba jakieś mieć, ale znajdą się na świecie amatorzy nawet bohomazów :)
  • Odpowiedz
@DEMONzSZAFY: Rozwój zawsze jest sensowny, a rysowanie, malowanie to studnia bez dna, możesz się wkręcić na całe życie.
Wszystko oczywiście wymaga praktyki i masy ćwiczeń, to naprawdę pochłaniające czas hobby, przede wszystkim musisz mieć dyscyplinę, bez tego nigdzie nie zajedziesz. Początki są trudne więc się nie zniechęcaj jeżeli ręka nie będzie pracowała tak jak chcesz. Naukę najlepiej zacząć od rysowania brył i prostych kształtów w 3d, później w perspektywie, najlepiej
MoszeGad - @DEMONzSZAFY: Rozwój zawsze jest sensowny, a rysowanie, malowanie to studn...
  • Odpowiedz