Wpis z mikrobloga

tl;dr

Cześć mireczki, od dłuższego czasu marzy mi się mieszkanie w różnych częściach świata (np. po 2 miesiące w danym miejscu).

Może ktoś ma ochotę dołączyć? Najbliższy cel to Bałkany. Nastawiam się ogólnie niskobudżetowo do tego. Wynajem przy 2os powinien wyjść max 150eu/mc.

Znalazłem np. w Czarnogórze (okolice miejscowości Bar) do wynajęcia mieszkanie 100m2 dla max. 6os za 1100 zł (całość za 6os, z internetem). 7 minut drogi do morza, 5 minut do miasta.

Planuję w tym okresie pracować zdalnie (programista), a w wolnych chwliach zwiedzać okolicę. W weekendy robić np wyskoki pod namiot.

Dojazd wyjdzie ok. 700 zł (samolot z 1 bagażem rejestrowanym ~25kg) lub autostop ;)

Idealna oferta dla #tfwnogf, #przegryw - może poznacie wtedy #ladnypan lub #ladnapani (macie +2 do atrakcyjności ze względu na egzotyczność!)

Zapraszam do kontaktu zarówno #rozowypasek jak i #niebieskipasek . Nie ma dla mnie też znaczenia, czy masz #windowsphone czy #android

Chyba najlepiej, żeby ktoś z #informatyka , kto może pracować zdalnie :)

Ktoś zainteresowany?

#podroze #zagranico #kiciochpyta
  • 8
@ohmybad:

Planuję w tym okresie pracować zdalnie (programista)

Za dobrze macie. Jak już dojdę do władzy, programiści będą klepali przez 29 godzin na dobę kod w zamkniętych obozach pracy, bez klimatyzacji i pokojów z konsolami, o chlebie i wodzie, za 800 złota brutto. Odechce się Wam wojażowania i korzystania z życia.
@ohmybad: a i widzisz, dobrze że wyszło to teraz to się nie zgłoszę ;) Żartuje, chętnie bym się zgłosił, tylko nie umiem życia zaplanować aż tak do przodu :(