Wpis z mikrobloga

Jestem w sumie mężczyzną w średnim wieku, ale już jako licealista czytałem, że stan polskiej energetyki jest dość słaby i należy czym prędzej przystąpić do unowocześniania linii przesyłowych i do budowy nowych elektrowni, w tym atomowych.

No i się doczekałem drogiego prądu.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@xiv7: spoko, a ile elektrowni atomowych zbudował Tusk Odnowiciel, zanim uciekł do Brukseli? Nie twierdzę, że PiS nie kradł, ale po co skupiać się tylko na PiSie, skoro wszyscy dali ciała? A propos Tuska, jak tam kwota wolna od podatku?
  • Odpowiedz
@JWRJWR: elektrownia atomowa to co innego bo się ją buduje bardzo długo, ale czy pis zrobił dla jej budowy przez 8 lat jakoś więcej niż teraz tusk przez rok? Potrzebne dane
  • Odpowiedz
  • 0
@xiv7: Widzę, że dalej do Ciebie nie dociera istota mojej wypowiedzi. Tusk rządził wcześniej niż PIS, ale w sumie to nie mamy o czym już rozmawiać.
  • Odpowiedz
@JWRJWR: no ale wtedy za tuska, za wcześniejszego pisu, za sld nikt nie myślał jeszcze o odejściu od węgla, też w 11 była katastrofa w Japonii i każdy w eu się przestraszył na kilka lat energetyki jądrowej, ja nie chcę bronić nikogo, po prostu jeśli piszesz że Tusk rządził wcześniej, to PiS też rządził jeszcze wcześniej, po prostu potrzebne dane z ostatnich 10 lat kto co zrobił dla energetyki atomowej
  • Odpowiedz