Ma ktoś jakiś sprawdzony patent na dentofobię? Jakieś leki uspokajające można wziąć przed wizytą czy coś? Wydaje mi się, że zęby wyglądają ok i myślę, że co najwyżej może być jakaś mała zmiana próchnicza, ale mam dentystyczne PTSD spowodowane dentystami sadystami z dzieciństwa... Mam umówioną wizytę na przegląd w przyszłym tygodniu i już nie mogę spać... #dentysta #stomatologia
@Puciusek moj sprawdzony patent to miły dentysta, odkąd zaczęłam chodzić do babki w poznaniu, która specjalizuje się w leczeniu osób ze strachem przed dentystą, tak teraz nie mam problemów, żeby wziąć np. znieczulenie (zawsze jechałam na żywca), teraz trafiłam do gościa we wro, który bardzo delikatnie wszystko robi i nie boję się już dentysty od tamtej pory
@lukija To może być jeden z problemów, moja dentystka raczej do cierpliwych nie należy, a i baba od tomografii wrzeszczała na mnie, że czemu mam krzywe jedynki, bo trudno było dobre zdjęcie zrobić (-‸ლ), ale z drugiej strony nigdy nie było problemów z jakością usług. @SylwiaGlus dzięki, może spróbuję...
@Puciusek Miałem to samo. Poradziłem sobie w następujący sposób. Po pierwsze znalazłem dentystkę, która jest bardzo profesjonalna i wyrozumiała. Jadę do niej z drugiego końca miasta ale warto. Po drugie jak cokolwiek mi wierci to zawsze proszę o znieczulenie, nie ważne jak mała jest dziura itd. Chodzi o komfort psychiczny. Po trzecie, chyba najtrudniejsze, zauważyłem że im częściej chodzę tym mniej to kosztuje nerwów.
@Brendan: Eh, może to jest jakiś pomysł z tą zmianą gabinetu, bo personel trochę średnio przyjemny... Z drugiej strony jakość usług wysoka, mają wszystko na miejscu, tomografy itd... Ale ja nawet jak idę na przegląd gdzie nic nie trzeba robić i usuwanie kamienia to odchorowuję to tydzień...
Wrzuciłem do pralki i suszarki zupełnie nowy sweter Ralph Lauren (90% wełna, 10% kaszmir) za 900zł. Po jego wyciągnięciu jest o 2 rozmiary mniejszy. Co robić, bo głupio mi stracić 900zł na sweter założony 1 raz?
WTF Wstaję rano a tam powiadomienie o przelewie na 1zl. Przelew na moje konto w innym banku, ale nie ja go robiłem, bo po co miałbym sobie przelewać złotówkę. W zleceniach stałych tego nie mam. Spotkaliście się z czymś takim? #pkobp #iko #bank
#dentysta #stomatologia
@SylwiaGlus dzięki, może spróbuję...
Jak zaczynałem chodzić to byłem na krawędzi