Aktywne Wpisy
gejuszmapkt +327
#grubaimanlet
xd
xd
kozerus 0
jaki polecacie tani hosting dla 4 stron wordpress? Obecnie byłem przez rok w Hostinghouse ale wykupili ich złodzieje z NetArt i z 65zł brutto zrobiło się prawie 750zł na rok. Może warto zakręcić małysza za takie praktyki? Wykupują mniejsze firmy aby podnieść ceny przy przedłużeniu 10x.
#hosting #webdev #netart
#hosting #webdev #netart
Remigiusz Mróz to musi być ruska onuca jak on śmiał podejmować w Forście temat rozliczania zbrodniarzy ukraińskich. Według agentów SBU na wykopie to nawet jakby chodzili w mundurach nazistowskich to trzeba im wybaczyć bo zabijają rosjan
@ButtHurtAlert: dokładnie tak, pragmatyzm ponad wszystko, rozumiemy emocje i historię, ludzi których to dotyczyło ale teraz dla nas liczy się nasz interes i czy mundurach czy na golasa to mało istotne, ważne aby realizowali cel
Przy czym nie ma tu mowy o wybaczaniu, motyw z mundurami (tzn naszywkami) też wykorzystamy gdy będzie to dla nas korzystne
@SpalaczBenzyny Pragmatyzm i interes polski = robienie dobrze ukraińcom bez żadnego zastanowienia się XDDDD
Wykop 2022-24.
Jakoś tyle gadacie że ruskie onuce wykorzystują tam temat Wołynia i w ogóle, to dlaczego go nie zakończyć osądzając zbrodniarzy, przepraszając Polskę i Polaków za zbrodnie, usuwając banderę z piedestału i jego flagę mordu? Jakoś nikt od 70l nie osądził zbrodniarzy, nikt się nawet nie zająkuje
Komentarz usunięty przez moderatora
@ButtHurtAlert: ależ było dużo zastanowienia, i tak, walcząca ukraina jest nam na ręke. Nawet jakby nazwali sie waffen-ss i zaczeli hailować to tak długo jak mordują ruskich, jest nam to na ręke
@ButtHurtAlert: no a dlaczego nie? nie można w nazistowskich mundurach chodzić? xd ciągle coś wrzucacie z naszywkami czy naklejkami, a wydaje mi się że napastnicze zabijanie kogoś na własnej ziemi jest większym problemem i złem niż noszenie naszywek i symboli przegranej strony sprzed 80 lat xd.
Wystarczy spojrzeć na to kto co robi i łatwo się domyślić
Litości, Banderę do Piłsudskiego porównywać... Piłsudski święty nie był, ale nawet jeśli wliczyć przewrót majowy oraz Berezę i inne represje za rządów sanacji to nadal wyjdzie że zginęło poniżej 1000 osób. Napoleon niekiedy bywa przyrównywany do Hitlera bo wywołał ponad 100 lat wcześniej de facto wojnę światową w której zginęło kilka milionów osób, ale mimo wszystko nie miał ludobójczych zapędów, natomiast Bandera już tak, a to że siedział w obozie
Narzucenie potępienia jest niekiedy zasadne. Nie mówię o sytuacjach że ktoś z naszej perspektywy był szkodliwy, bo Niemcy mogą se mieć pomniki Fryderyka Wielkiego czy Bismarcka. Ale pomniki kogoś odpowiedzialnego za ludobójstwo to przesada więc jakby zaczęli stawiać pomniki Hitlera to należałoby ich potępić. Tak samo mi się nie podoba że w Rosji są pomniki Lenina i Stalina (choć pierwsze to efekt niedokończenia dekomunizacji, a w drugim przypadku są stawiane