Aktywne Wpisy
PeterWeiss +1108
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
Co to oznacza drodzy państwo, ano to, że oferta idzie z dołu i obecne ceny są wywalone ponad zdolność rynku. Po drugie nima ynwestorów, bo tylko osoba z co najmniej umiarkowanym stopniem niepełnosprawności bierze po tych cenach pod flipa czy najem.
Dla pocieszenia dodam, że sprzedaż spadnie bardziej.
#nieruchomosci
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Develia-od-poczatku-24-sprzedala-2-700-lokali-wobec-2-059-rok-wczesniej-8824842.html
@PanKapibara: Nie. Rynek się wali na naszych oczach.
@Khaine: W samym III kwartale sprzedaż wyniosła 751 lokali wobec 875 w analogicznym okresie 2023 r.
@ryfke: To też może być jeszcze reakcja na zapowiedzi BK0, gdzie ludzie kupowali w panice mieszkania przekonani że jeszcze ceny w--------i 50% do góry jak będzie rząd pompował balona. Powolna normalizacja tak de facto trwa dopiero od 2-3 miesięcy a i tak nie jest normalnie, bo żeby było normalnie, to rząd by się musiał z
O połowę!
@PanKapibara: Twoje konto jest zbyt śmieciowe, aby się zakładać o usuwanie XD
Ale tak, masz rację, nie poświęciłem lat swojego życia na budowę konta na wykopie. Tylko nie wiem, czy to ja powinienem się w tej sytuacji wstydzić...
Bez interwencji polityków nic się nie zmieni ;( mogliby w tydzień wprowadzić podatku od pustostanów i wielu mieszkań, ale nie, chcą, żeby Polska wymierała, dla własnej korzyści.
czemu przestałeś?
@mickpl: Po kilku latach czytania twoich prognoz skłaniam się ku scenariuszowi że jednak nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)