Aktywne Wpisy
rales +791
Ka4az 0
Poleci ktoś restauracje z możliwością rezerwacji? Trochę bardziej elegancka i ekskluzywna, ale też bez przesady - nie chce się czuć jak czubek. Fajnie jakby była to włoska kuchnia, piękny wystrój - cieżko mi coś znaleźć XD a i najlepiej okolice rynku.
#wroclaw #jedzenie71
#wroclaw #jedzenie71
Tak na marginesie, gdyby zsumować wszystkie zdolności produkcyjne państw UE w zakresie artylerii, to bez problemu osiągniemy liczbę kilkuset NOWYCH dział rocznie. To tak w zakresie rozwiewania mitów, że rosyjski przemysł góruje nad europejskim.
https://x.com/NOELreports/status/1842090488804864400
#ukraina #francja
@wjtk123: Ja też mam taka nadzieję jednak jak na razie to jest gorzej niż rok temu.
Ukraińcy też dają d--y przy umacnianiu pozycji. Dodatkowo dają d--y bo nie maja rekrutów.
@Vixay: Haha, Rosja wg zachodnich źródeł produkuje + odnawia 4,5 miliona sztuk amunicji 152 i 122 mm rocznie, gdzie NATO nawet w zapowiedziach nie zbliża się da takiego poziomu, no ale ty wiesz lepiej.
Zobaczymy kto ile będzie strzelał w przyszłym roku, gdy Rosji wyczerpią się magazyny postsowieckiej amunicji, a samo USA dojdzie do poziomu 1,2 mln pocisków 155mm