Wpis z mikrobloga

Mireczki, czy Radeon rx 470 8gb to dobra karta graficzna? Szukam jakiejś u----i tak powiedzmy do ok 300 zł, ta po parametrach wydaje się ok, ale skąd się bierze jej dość niska cena? A może zaproponujecie coś innego w tym budżecie?
#pytanie #komputery #kartagraficzna
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kiszczak
Była dobra. 6 lat temu
Jej cena jest niska bo to stara karta na której się nie da grać w wymagające, współczesne gry nawet w fhd. I one kopały krypto 24/7 więc może to też wliczone w cenę

Czy dobra, do czego. Do grania w stare gry tak
  • Odpowiedz
  • 1
@JaLubieWode nie interesuje mnie losowy filmik z neta. Mam dużo lepsza kartę i wiem, że są gry które są niegrywalne na niskiej grafice w fhd na niej.

Jak ktoś twierdzi, że na tym starociu odpali każdą grę w 50fps na wysokich ustawieniach, to zwyczajnie bredzi.

Jak wolisz twardsze dane to popatrz jaki fps ma jaka grafika w starfieldzie.
  • Odpowiedz
  • 1
@JaLubieWode nie odpali starfielda w fhd.

Pisałeś o każdej grze. Zamiast przyznać, że gadałeś głupoty to dalej brniesz.

nie wprowadzaj ludzi w błąd.
  • Odpowiedz
  • 1
@SILVER_47Ag
domyślnie każda karta z RTX w nazwie miała Ray tracing, od tego jest ta nazwa. Ale wyszedł sterownik gdzie w grach pozwalali to włączyć na gtxach, ale funkcjonalnie nie miały i tak bo miałeś pokaz slajdów.
https://www.purepc.pl/ray-tracing-dla-geforce-gtx-10x0-i-gtx-16x0-testy-wydajnosci

nie chodziło mi, że może grać z rt tylko jako przykład wymagającej gry, bo prawie każda katuje grafikę jak to włączysz. Te co mają okrojony rt np do cieni są wyjątkiem
  • Odpowiedz
  • 1
@JaLubieWode
cena karty nie ma żadnego znaczenia. Fps jest niegrywalny, to znaczy tyle, że nie da się kupić w tej cenie karty wystarczającej do tej gry.

Tak jakbyś argumentował: i co z tego, że kupiłem jedzenie z pleśnią, jak dla ciebie nieco pleśni w jedzeniu za 20gr to tragedia to masz coś z głową.

dziwna logika.
  • Odpowiedz