Wpis z mikrobloga

#izrael pamiętam jak jeden gościu z Izraela mi wmawiał że Polacy podczas drugiej wojny światowej pomagali Niemcom palić żydów. A tak w ogóle to Polacy byli najgorsi. Takich rzeczy uczą ich tam od kilkudziesięciu lat. Moja niechęć do antypolskiego państwa Izrael jest na równi z niechęcią do ciapaków. #wojna
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak obserwuję poziom antysemityzmu w Polsce, to myślę że może jednak wbrew temu co nam wmawiają, nie byliśmy tacy święci.

@RandyBobandy: W porównaniu z Francją gdzie wybory wygrała partia, której posłowie domagają się wyrzucenia wszystkich żydów z Francji to są pomijalne incydenty.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: Akurat ta grafika udowadnia tylko, że nie lubisz logiki. Mapa przedstawia ilość antysemickich incydentów na milion mieszkańców. Ciężko w Polsce o antysemickie incydenty mając jakieś 5k żydów w Polsce. Bez metodologii ta mapa udowadnia wielkie nic.
  • Odpowiedz
@RandyBobandy: Wybitna logika xD Antysemityzm hurr więc mogą tłuc im do łbów bzdury o krwiożerczych Polakach gorszych niż Niemcy i ogólnie pluć na nas od lat na arenie mędzynarodowej, łącznie z takim gównem jak to że przestępca Natenjahu przyjeżdża do nas i p------i że Polacy zabijali Żydów xD A wszyscy milczą.

Ale wiadomo, wyssaliśmy antysemityzm z mlekiem matki, więc mogą uprawiać oni ksenofobiczną propagandę. Ich dyskryminacja jest lpesza niż (rzekoma)
  • Odpowiedz
@RandyBobandy: Kolejny whataboutism nudziarz z ciebie

Pamiętaj goju nie krytykuj Izraela bo twoi przodkowie kiedyś się spierdziali - typowe pseudooswiecone p---------e kogoś kto z połykiem bierze propagandę Izraela

A moi przodkowie już ginęli w 39 za to że byli Polakami, nie za żydowskie pochodzenie więc w---------j
  • Odpowiedz
@Szalom Często używasz słowa "whataboutism", jak na kogoś oskarżającego ofiary.
Co ja ci poradzę że pochodzi z narodu którego nikt nie lubi? Może Polacy tak jak żydzie wg was, też są sami sobie winni? ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz