Aktywne Wpisy
PiccoloColo +8
6 a może nawet 7 znajomych się o------o przez ostatnie półtora roku. No p------o chłopów.
wazogrodowy +4
Cześć wykop. Jestem tu nowy. Ch iałbym się przywitać i mam nadzieję że zostanę tutaj przyjęty
Pani psycholożka odkrywa jak wygląda świat poza wielkimi miastami. Ciekawe czy dla samotnych facetów ze wsi też da rady w stylu: by byli bardziej pewni siebie?
W następnym odcinku: czerpanie informacji o związkach miedzyrasowych z wykopu
@Andrzej_Buzdygan: No ale co byś chciał zrobić niby? W Polsce i tak przywilejami rolniczymi utrzymujemy sztucznie ludzi na wsi. Nie zbudujesz nowoczesnych zakładów pracy bo nie masz tam dość ludzi którzy mogliby wykonywać prace. Koncentracja pracy w miastach jest po prostu ekonomicznie znacznie wydajniejszym modelem a w Polsce mamy przeludnione wsie po
@Herubin: to co można zrobić, to na pewno inwestować w transport na tych terenach, żeby zachęcać firmy logistyczne, magazyny, zakłady przetwórcze itp. do budowania się właśnie tam i tworzenia nowych miejsc pracy. Taki przykład. Ja jestem z Grodziska, gdzie po wybudowaniu A2 pojawiła się masa magazynów, centrów logistyki, zakładów itp. Za tym przyszedł inny biznes. Ogólnie