Wpis z mikrobloga

Ostatnio jak byłem w urzędzie to podszedłem do typa jedynego który siedział w okienku i spytałem czy to tu. Wielce oburzony pan łaskawy odburknął że tak ale on nie może bo ma coś pilnego do zrobienia i żebym poczekał na jego koleżankę z okienka obok bo wyszła na chwilę. Po 10 minutach przyszła i równie zbulwersowana że jakiś plebs ma czelność przyjść do urzędu w godzinach pracy urzędu załatwić swoje sprawy. Zajęło jej to dosłownie 3 kliknięcia w komputerze i wydrukowanie mi świstku. W tym samym czasie łaskawy pan obok przesiedział cały ten czas patrząc się w ekran swojego komputera niczego nie robiąc. Lubię być traktowany jak g---o przez ludzi których finansuje się z moich podatków.

#przegryw
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@B0mblak: To nie ważne co załatwiałem i czy się dało czy się nie dało online. Pustki w urzędzie, nic tam nie robią a wypłaty biorą i wielkie oburzenie jak ktoś przyjdzie załatwić cokolwiek. I to nie jest nic nowego, drzewiej jak nie było urzędów online było to samo XD
  • Odpowiedz
@Bercikowsky: fajnie jakby w urzędach wprowadzili system ocen po tym jak załatwiasz jakąś sprawę, myślę, że podejście do petenta znacznie by się poprawiło.

Chociaż ja ostatnio zauważyłem znaczny wzrost kultury i ogarnięcia kadry urzędniczej u mnie w mieście.
  • Odpowiedz
system ocen po tym jak załatwiasz jakąś sprawę, myślę, że podejście do petenta znacznie by się poprawiło

@inshallah: to nie zadziała, bo ktoś kto przeszedł coś załatwić i tego nie dostał, bo mu się nie należało, i tak by wystawił 1, nawet jakby urzędnik był super miły i pomocny
  • Odpowiedz
@Bercikowsky z ciekawości pytam, nie lubię chodzić do urzędów bo zawsze muszę wszczynać awanturę z personelem i przerzuciłem się w całości na załatwianie takich spraw online
  • Odpowiedz
@Bercikowsky: dziwne, dawno się nie spotkałem ze złym traktowaniem w jakimkolwiek urzędzie. Wręcz przeciwnie, wszyscy byli bardzo pomocni, nawet udało się załatwić kilka rzeczy trochę szybciej. Ale to może tylko w moim mieście tak podchodzą…
  • Odpowiedz
  • 0
@caru: Jak byłem pierwszy i drugi raz w urzędzie to też było miło. Za kolejnym razem było już nie fajnie, a za tym ostatnim to już było czuć pogardę skierowaną w moją stronę XD (Za każdym razem były inne osoby).
  • Odpowiedz