Aktywne Wpisy
stanley___ +31
#zwiazki #rozowepaski
Nie denerwowałoby by Ci gdyby Twoja baba żegnała się ze swoimi kolegami z pracy mówiąc "Pa!"?
Wg mnie to mikrozdrada i powinna używać słów neutralnych typu "cześć", "na razie" a "pa" jest zarezerwowane dla swojego chłopa, najbliższej rodziny i swoich psiapsi ale nie a obcych bolców.
Nie denerwowałoby by Ci gdyby Twoja baba żegnała się ze swoimi kolegami z pracy mówiąc "Pa!"?
Wg mnie to mikrozdrada i powinna używać słów neutralnych typu "cześć", "na razie" a "pa" jest zarezerwowane dla swojego chłopa, najbliższej rodziny i swoich psiapsi ale nie a obcych bolców.
slawomirus +693
#pokazkota aktualizacja wpisu że wczoraj. Kot ma zapalenie krtani, jest wygłodzony, dostał kroplówkę plus nawadnianie podskórne. Do tego sterydy, antybiotyk i krople do oczu. Wygląda lepiej. Mam obserwować do 3 dni. Jak nie zacznie jeść samodzielnie to dostanę zamiennik mleka do podawania strzykawką na siłę. Wołam pulsujących wpis https://wykop.pl/wpis/78344357/wpis
I tak możemy usłyszeć :
-W latach 90 to "wystarczyło" tylko wyjechać na zachód i mogłeś miec wszystko. To nic ze wtedy nie byliśmy w UE/ na taki wyjazd do Pracy trzeba było mocnych pleców + potrzebowałeś kogoś kto tam już mieszkał. Mogło sobie pewnie na to pozwolić jakieś 0.001% społeczeństwa ale no cóz wystarczyło. Przypominam tylko że to były czasy gdy w Polsce rzadko kto mówił po Angielsku xD a wszyscy mówili praktycznie po Rusku bo dziesiątki lat byliśmy pod okupacją Ruskich xD
-Pod koniec lat 90 to "wystarczało" sprowadzać elektronikę z chin albo handlować piratami xD no napewno Ruscy wtedy bez znajomości dopuściliby cię do tego handlowania na szerszą skalę xD
-Początki 200x? To samo co wyżej
-Wejscie Polski do Unii? Hehe mogłeś emigrować. To nic ze bez znajomości w większości kończyło się to niewolnictwem/mieszkaniem po barakach i nie mogłeś nic zrobić bo byłeś emigrantem gorszego Sortu tak jak dzisiaj u nas Hindusi.
-Początki lat 201x no to stary najlepsze lata dla tego kraju. To nic że pracy nie było lub była tak absurdalnie śmiesznie płatna że pamiętam jeszcze czasy w których moi znajomi którzy byli nastolatkami zajmowali się domem/ młodszym rodzeństwem samemu będąc niepełnoletnim a starzy siedzieli za granicą w barakach by to jakąs utrzymać
-Końcówka lat 201x Mnostwo prac z agencji pracy gdzie traktowano cię z góry jak śmiecia. Celowo w każdym kołchozie była jakaś agencja pracy byleby tylko ludzi zaszczuć. O umowie o prace to mogłeś często pomarzyć
Zawsze w tym kraju była nędza/bieda/syf jeśli nie miałeś czegoś z tego :
-Znajomości
-Fachu w ręcę
-Pieniędzy
Natomiast dzisiaj start w dorosłe życie jest prostszy niż kiedykolwiek
#bieda #lata90 #nieruchomosci #takbylo #takaprawda #przegryw #pracbaza