Moim zdaniem w sytuacji kiedy Polacy się jednoczą i siła narodu rośnie to ludzie którzy tylko sączą jad i próbują nas kłócić powinni być klepani murzyńską parówą po czole i wywiezieni na taczkach.
Nawet biedronka i lidl w tej sytuacji grają do jednej bramki, a pewna część podobno najbardziej polskich polityków jak zwykle robi politykę na grobach.
Najgorsi są dla mnie Ci, co mają straszny ból d--y o to, że to za ich pieniądze jest pomoc. S-----------o i znieczulica -_-
@imdejv1: Ja mam ból d--y o to, że w kraju, w którym mamy 800+ są jakiekolwiek zrzutki. Bo jakimś dziwnym trafem od kiedy mamy 500/800+ to się nasiliły te wszystkie zbiórki na leczenie i inne rzeczy. Wniosek jest prosty. Za te 70 mld rocznie to by pewnie
@imdejv1: znaczy to też po części rozumiem, trzeba pomagać ale mądrze, a nie rzucać bezmyślnie hajsem i za 10, 20 i 30 lat mieć wciąż ten sam problem, to oczywiście jest przykre ale każdy też ma rozum i mniej więcej chyba wie, że przy rzece mogą być tereny zalewowe i warto to sprawdzić, a jak kogoś zalewa już 3 raz w ciągu kilku lat no to
każdy też ma rozum i mniej więcej chyba wie, że przy rzece mogą być tereny zalewowe i warto to sprawdzić, a jak kogoś zalewa już 3 raz w ciągu kilku lat no to chyba łączy kropki,
@tempyluj: No racja, ja jakbym kupował to bym sprawdził czy: nie bedzie mi latał samolot na głową, nie ma zanieczyszczeń, zalań itp. ale dużo tych osób mieszka tam z pokolenia na pokolenie, kamienice itp.
Nawet biedronka i lidl w tej sytuacji grają do jednej bramki, a pewna część podobno najbardziej polskich polityków jak zwykle robi politykę na grobach.
#powodz
@imdejv1: Ja mam ból d--y o to, że w kraju, w którym mamy 800+ są jakiekolwiek zrzutki. Bo jakimś dziwnym trafem od kiedy mamy 500/800+ to się nasiliły te wszystkie zbiórki na leczenie i inne rzeczy. Wniosek jest prosty. Za te 70 mld rocznie to by pewnie
@imdejv1: znaczy to też po części rozumiem, trzeba pomagać ale mądrze, a nie rzucać bezmyślnie hajsem i za 10, 20 i 30 lat mieć wciąż ten sam problem,
to oczywiście jest przykre ale każdy też ma rozum i mniej więcej chyba wie, że przy rzece mogą być tereny zalewowe i warto to sprawdzić, a jak kogoś zalewa już 3 raz w ciągu kilku lat no to
@matti-nn: teraz dotyka to bezpośrednio ludzi dlatego łudzę się, że w końcu zobaczą kim są tak naprawdę ci szkodnicy
Te powodzie są głównie w górach gdzie są górki a górki można by zabudować domkami zamiast doliny,
W dolinach powinny być tylko rzeki, bagna, pola uprawne, jakieś drogi ewentualnie
@tempyluj: No racja, ja jakbym kupował to bym sprawdził czy: nie bedzie mi latał samolot na głową, nie ma zanieczyszczeń, zalań itp. ale dużo tych osób mieszka tam z pokolenia na pokolenie, kamienice itp.