Wpis z mikrobloga

@Czekolatka: To streetview z 2012r. Spójrz w lewy górny róg. W 2013 jak czytałem to wywłaszczyli wszystkich do sąsiednich gmin. Obecnie ta wioska nie istnieje. Zresztą, jest na dnie tego zbiornika.
  • Odpowiedz
@Czekolatka Ci ludzie co się zgodzili na wysiedlenia powinno ich się teraz pochwalić bo jednak udało się zrobić coś co teraz chroni większą społeczność. Tak wiem że dostali za to chajsy ale mimo wszystko powinno się takie sytuacje chwalić. Mam nadzieję że teraz są te rodzinny dumne z swoich decyzji i aktualnie to co zrobili kiedyś w pozytywnym znaczeniu się odbija na nich i nic im nie grozi. Można by było
  • Odpowiedz
@krzysztof48: dostali nowe domy także wygryw, byłem w tej wsi stare nieboczowy zanim wyburzyli ale jak juz nie było mieszkańców, normalnie sobie wchodziłem w nocy od domu do domu, czułem sie wtedy jak by była jakaś apokalipsa zombie
  • Odpowiedz
@Czekolatka: w wiekszosci same sciany chodz zdarzylo nam sie wejsc do garazu w ktorym stal skuter i nawet talerze i kieliszki a takze jeszcze nie dojedzone ogorki xD i o dziwo swiatlo bylo jeszcze wtedy
  • Odpowiedz
@przodowyryl chodzi mi głównie o to że trzeba propsowac takie inicjatywy aby jednak coś dla dobra ogółu było tworzone. Wiadomo trzeba zapłacić i wynagrodzić tym ludziom odpowiednio ale takie sytuacje jak teraz robią z nich bohaterów. Ile razy się słyszało że ktoś nie sprzeda ojcowizny. Chodzi mi tylko o to że tą inwestycję udało się ukończyć i aktualnie dużo tysięcy osób kibicuje tej tamie. I myślę że warto tą historię nagłośnic
  • Odpowiedz
@krzysztof48: no jak najbardziej jestem za tym co mowisz. Tylko wiadomo ze u nas czesto jest tak ze cie przesiedla i dostaniesz gowno hajs a dalej se sam radz. tutaj im wybudowali cala wioske, nowe domy wiec nikt nie stracil. Jak by tak robili ze wszystkim tzn. drogi, linie kolejowe, to duzo mniej osob by probowalo to blokowac. Dobrze ze sie udalo i ze inwestycja wlasnie jest w najwiekszej fazie
  • Odpowiedz