Aktywne Wpisy
Mój syn właśnie został zawieszony w prawach ucznia i szczerze, nie mogę uwierzyć w powód. Podobno przyłapali go na 'praktykowaniu nekromancji' - chciałbym, żeby to był żart. Szkoła wpadła w panikę, kiedy odkryli, że robił jakieś małe 'rytuały' podczas przerw. On i jego koledzy czytali jakąś księgę zaklęć, którą znaleźli w internecie. Potem próbowali 'przywrócić do życia' klasowego chomika, który zmarł w zeszłym miesiącu. Jasne było trochę dziwnie widzieć to kółko, które
cocojambo210 +148
Już niedługo rok bez olkoholu
https://x.com/Stysz/status/1835397583688093747
#powodz
@pitrek0090: za tydzień będziemy mieli lepsze prognozy a za 2 dowiemy się czy to jest prawda czy nie. Dzięki tej e.w wiedzy będzie można się przygotować samemu kupić wodę jedzenie "ubezpieczenie" tylko tym razem może też to dot. rzeki Wisły.
Myślę, że jest obeznany w tym, zwłaszcza, że to mechanizm zgoła usystematyzowany i dający się przewidzieć znacznie bardziej niż pogoda.
@cyconiusz: tym bardziej, że on cytuje tego francuza co nawet z sensem mówi. Widać, że ten francuz to jakiś konkretny gościu bo ogarniał ważne instytuty.
@NoblePhantasm: no prognozy, czy za dwa tygodnie w P----------e dolnym będzie 20 czy 25 stopni i czy deszcz zahaczy o gminę Picze Dolne czy jednak ją ominie - tak wyglądają.
Ale prognozy globalne, dla większych obszarów, możesz zrobić z większym wyprzedzeniem.
Wiesz, że masy wilgotnego powietrza dotrą w dany rejon i c--j. Czy rozłożą się bardziej na wschód czy zachód