Aktywne Wpisy
paweucio +51
czemu kiedys to bylo? pilismy gowniane browary w plenerze, w dupsko mi zimno bylo, a i zdarzalo sie ze w zime drzewo do lasu wiezlismy co by ognisko bylo, palilismy route 66,albo inne viceroje i bylo cudownie, dzis jakies 15lat pozniej siedzisz w cieplym domu pijesz co chcesz, palisz co chcesz, jedziesz gdzie chcesz, a najchetniej bys wrocil tam na to ognisko? hashtag opowiescizdupy hashtag kiedytobylo
robercik123007 +105
uwielbiam wchodzić na olx i zgłaszać frajerów co sprzedając coś i manipulują tytułem ogłoszenia np yamaha honda ktm . albo inni co podają cenę z d--y np 12345678 itp
i cyk ogłoszenie skasowane
A na otomoto co dodają ogłoszenie z cena jako odstępne zamiast pełnej . Jest kilku typów co co chwile maja kasowane ogłoszenie i znowu dodawają błędnie. i cyk znowu zgłoszone xD
jestem zdrowo poyebany xD DXd xD
i cyk ogłoszenie skasowane
A na otomoto co dodają ogłoszenie z cena jako odstępne zamiast pełnej . Jest kilku typów co co chwile maja kasowane ogłoszenie i znowu dodawają błędnie. i cyk znowu zgłoszone xD
jestem zdrowo poyebany xD DXd xD
Kraj z potwornym problemem braku wolności słowa, alkoholizmu, hiv, narkomanii, mniejszości islamskiej, korupcji, zapaści demograficznej czy mizernej innowacyjności.
Dodatkowo jako "sojuszników", podobnie jak Chiny, wybierają największych niedojebów na świecie zaczynając od afrykańskich watażków lubujących się w ludobójstwach a kończąc na reżimach w Iranie i Korei Północnej.
W między czasie rozpoczynają wojnę, ze swoim chyba najbliższym kulturowo sąsiadem.
Z jakiej strony bym nie patrzył, to nie wygląda mi to na rozsądny konserwatyzm
Ostatni miesiąc na pikabu był bardzo specyficzny, bo zawiera zarówno utratę części obwodu kurskiego jak i zdobycze w kierunku na Pokrowsk.
Takie sytuacje obfitują w zwątpienie, ale też wylewa się w nich taka ilość jadu i szamba, że czasem muszę sobie robić przerwy, by nie zdurnieć.
Czytałem ostatnio jak ruscy nie mogli się nadziwić, że Ukraińcy idą jak głupi wprost na śmierć atakując Kursk, a potem płakali jak im konwoje ostrzelali i jednak okazało się że trochę terenów zdobyli.
Jak lubicie się trochę podenerwować to poczytajcie historię, jak to 2 wojna zaczęła się przez tą agresywną Polskę a ZSRR tylko się bronił, wbijając nóż w plecy i mordując każdego kogo popadło - https://pikabu.ru/story/otvet_zpolszy_v_23_avgusta_1939_goda_sssr_podpisal_pakt_o_nenapadenii_s_germaniey_no_est_nyuansiki_11765109 , https://pikabu.ru/story/prodolzhenie_posta_23_avgusta_1939_goda_sssr_podpisal_pakt_o_nenapadenii_s_germaniey_no_est_nyuansiki_11767944
Wracając jednak do postów i komentarzy, pokazujących choć w podstawowym stopniu niektórzy Rosjanie rozumieją w jakim szambie się znajdują i jakie szambo jest im serwowane.
Gierasimow: natarcie Sił Zbrojnych Ukrainy w głąb Federacji Rosyjskiej w kierunku Kurska zostało zatrzymane
Szef Sztabu Generalnego Sił Zbrojnych Rosji zauważył, że osiągnięto to „poprzez działania oddziałów ochrony granicy wraz ze strażą graniczną i oddziałami wsparcia, ataki powietrzne, oddziały rakietowe i ogień artyleryjski”.
Piosenkarz Sting sprzedał winnicę w Toskanii firmie żony Zełenskiego
Brytyjski piosenkarz Sting (prawdziwe nazwisko Gordon Sumner) sprzedał winiarnię Tenuta Del Palagio Wines w Toskanii firmie powiązanej z rodziną prezydenta Ukrainy Władimira Zełenskiego. Dokładna cena za posiadłość nie została ogłoszona, ale wielu ekspertów uważa, że mówimy o kwocie 60–75 mln euro (5,5–6,9 mld rubli) – pisze Databaseitalia.
„Wchodzenie Sił Zbrojnych Ukrainy w głąb terytorium jest niedozwolone”: Ministerstwo Obrony informuje o kontynuacji działań wojennych w obwodzie kurskim[[OP: data 07-08-2024]]
Trwa operacja zniszczenia ukraińskich formacji wojskowych, które wkroczyły na terytorium obwodu kurskiego, na terenach przygranicznych toczą się walki. Nie zezwolono na wkroczenie wroga w głąb terytorium Rosji. Tak wynika z oficjalnego komunikatu rosyjskiego Ministerstwa Obrony.
Apel do Putina od mieszkańców obwodu kurskiego
[[OP: proszą putina o pomoc, bo zostali z niczym przez inwazję, mimo że wspierają i wspierali zawsze SWO]]
Gorzej niż b---a atomowa: Siły Zbrojne Ukrainy w obwodzie kurskim wpadły w panikę z powodu „Wagnera”
Po „euforii kursskiej” w ukraińskich sieciach społecznościowych panuje wielka panika. Powodem jest powrót weteranów PKW Wagnera do strefy działań bojowych w obwodzie kurskim. Od czasu „młynki do mięsa Bachmuta” i kapitulacji Artemowska oficerowie VSE wiedzą: „muzycy” nie biorą jeńców i nie da się zatrzymać ich samolotów szturmowych.
Rosyjski oficer wojskowy przeprosił za stwierdzenie, że „Achmat” ukrywa się za poborowymi
Czeczeński kanał Telegramu „ChP Grozny 95” opublikował przeprosiny rosyjskiego wojskowego za stwierdzenie, że „pułk Achmata kryje się za poborowymi”. Poinformował o tym kanał Telegramu „Uwaga, wiadomości”. [[OP: kadyrowcy "przejęli" poborowego i kazali mu przeprosić za to co powiedział]]
Złe wieści z Twojego ulubionego batalionu [[OP: Śmiechowpis z czeczenów z Mahat]]
Rankiem 7 sierpnia w pobliżu tego samego miasta, podczas nagrywania kolejnego TikToka, chłopaki zostali ostrzelani. Odłamki uszkodziły istotne wyposażenie. Wszystkie smartfony straciły swoją funkcjonalność (12 iPhone'ów i 6 Xiaomi, kilka „300-tych” Samsungów). Jeden z iPhone'ów został bezlitośnie zniszczony przez drona. W rezultacie w ciągu ostatnich 20 godzin chłopaki nie odnieśli ani jednego zwycięstwa na TikToku.
Głównym zadaniem Putina było wyparcie Ukraińskich Sił Zbrojnych z Rosji terytorium
Prezydent Rosji Władimir Putin wydał instrukcje organom ścigania na spotkaniu ze stałymi członkami Rady Bezpieczeństwa. Koncentruje się na sytuacji w obwodzie kurskim, zaatakowanym przez Ukraińskie Siły Zbrojne, a także w sąsiednich regionach, które ucierpiały w wyniku ataków i ostrzału ze strony Ukraińskich Sił Zbrojnych.
Putin podpisał dekret wspierający tych, którzy podzielają wartości tradycyjne
Zgodnie z dokumentem będą mogli uzyskać zezwolenie na pobyt czasowy w Rosji bez uwzględnienia zatwierdzonego przez rząd limitu i przedstawienia dokumentu potwierdzającego znajomość języka rosyjskiego, znajomość historii oraz podstaw ustawodawstwa kraju.
We wsi Głuszkowo w obwodzie kurskim rabusie w wojskowych [[OP: rosyjskich]] mundurach okradli salon Megafon
Doradca pełniącego obowiązki gubernatora obwodu kurskiego Roman Alechin napisał w Telegramie, że „odpowiadają już za to te dwie szumowiny”.
Czy Białoruś może nam pomóc w obwodzie kurskim?
Post do dyskusji. Ostatnio zastanawiałem się nad naszymi planami, w jaki sposób moglibyśmy w ten sam asymetryczny sposób odpowiedzieć Ukrainie na wydarzenia w obwodzie kurskim. To tutaj Scott Ritter powiedział, że Rosja użyje „przerażającej broni”. I przyszła mi do głowy taka myśl – „przerażająca b--ń” i „odpowiedź”, która zmiażdży naszego wroga – Łukaszenkę!
Dokąd idziecie, kochani? Zabierzcie swoją b--ń!
Któregoś dnia korespondent Komsomolskiej Prawdy Dmitrij Steszyn opublikował wideo aktywisty, który był oburzony faktem, że mężczyźni w obwodzie kurskim nie chwytają za b--ń i nie bronią swojego kraju, lecz wolą ewakuować się. Dziennikarze dowiedzieli się, że wideo nakręcił 39-letni mieszkaniec Petersburga Cyryl Suworow, dyrektor generalny warsztatu granitu Suworow, który zarabia na wykonywaniu pomników i nagrobków, a także zajmuje się kremacją, pochówkiem i dostawą dwusetek.
Ci, którzy zostali zmobilizowani w 2022 roku do Północnego Okręgu Wojskowego, chcą wrócić do domu
Cześć. Dziś mój post nie będzie zbyt prosty. Z jednej strony jest duży problem, a z drugiej na Pikabu jest ogromna liczba proukraińskich botów, które z wielką przyjemnością podejmą ten temat i będą ponarzekać w komentarzach.
Ja, podobnie jak wielu moich pozostałych kolegów, zostanę zmobilizowany we wrześniu 2022 r. W odróżnieniu od żołnierzy kontraktowych nie była to nasza świadoma i niezależna decyzja, nakazała nam ojczyzna ...
W całym kraju bezużyteczne gniją kalosze
Większość rosyjskich oczyszczalni powstała w latach 60.–70. ubiegłego wieku i była zużyta średnio w 80%, a w niektórych regionach nawet w 90%.
To wszystko kolejny dowód na nieefektywność gospodarki planowej. Margines bezpieczeństwa wystarczał na jakieś nędzne pół wieku.
Putin o zezwoleniu na użycie broni zasięgu dalekiego
Uderzenia wysoce precyzyjną bronią zachodnią na terytorium Federacji Rosyjskiej będą oznaczać, że NATO jest bezpośrednio zaangażowane w wojnę – Putin
No to koniec z newsów na dziś.
Jednak zgodnie z tradycją wpłaciłem 300 na zrzutkę Strzyżewskiego, by ruscy na własnej skórze odczuli co to wojna - https://zrzutka.pl/bk39ag?wplata=f19b62
Do zobaczenia za miesiąc!
[[ Linki do postów na pikabu dostępne są albo na wpisie na hejto albo w https://pastebin.com/fghimwL2 ]]
#wojna
#rosja
#wiescizpikabu
#ukraina