Wpis z mikrobloga

Popieram podatek od pustostanów. Popieram odebranie praw nieuczciwym najemcom. Problem jest jednak taki, że wykop to nie parlament. Nikt niczego nie zmieni, bo nikt tutaj nie ma władzy. To zawsze boli, gdy ktoś sobie uświadomi daną rzeczywistość.

Oczywiście, może pomysł, gdy będzie się o nim mówić, podłapie jakiś niszowy polityk, ale co taki Mentzen, czy Jakubiak mogą. Nic nie mogą. Ciągle dobrze mówią na mównicy, ale rządzi koalicja Donalda lub Jarka i ma w dupie zdanie innych.

No i wracamy do punktu wyjścia. Wykopki kłócą się między sobą o podatek, którego nie ma w planach i nie będzie prawdopodobnie w planach, podobnie jak nie ma w planach legalizacji marihuany. Czasem premier powie coś, co ładnie brzmi i temat ucichnie znowu na pół roku albo rok i tak w kółko.

Co z tego, że masz rację człowieku, skoro nie masz władzy i twoje słowo nie zmienia rzeczywistości. Co z tego, że masz rację w dyskusji internetowej, skoro twój rozmówca to debil i nie rozumie Ciebie, bo jest na to zbyt głupi.

Co Ci da te emocjonowanie się problemem, na który nie masz wpływu i który to problem władza ma w dupie. Władza potrzebuje przepchnąć kredyt 0%, a nie uchwalać podatek od pustostanów.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
Nikt niczego nie zmieni, bo nikt tutaj nie ma władzy

@JWRJWR: i to jest problem. Wmówili nam że nie mamy wpływu a krajem steruje kilka osób.
Guzik prawda, to my obywatele mamy najważniejsze słowo w budowie państwa.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@CH3j: słowo obywatele mają tylko przy okazji wyborów. Kończą się wybory i kończy się słowo w budowie państwa. Zbierzesz milion podpisów pod projektem ustawy obywatelskiej i Donald włoży ten projekt do niszczarki i elo.

Może protesty by coś zmieniły, ale ludzie nie wychodzą na ulicę, a skoro tak, to jest znośnie i tyle. Koniec rewolucji. Skończyły się wybory i skończyła się władza obywateli.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@JWRJWR: Czasy się zmieniają, pokolenia przemijają.
Uważam że idziemy w dobrym kierunku jeszcze kilkadziesiąt lat a będziemy w dobrym miejscu.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@CH3j: To, że idziemy w dobrym kierunku to ja nie mam wątpliwości. Grunt, by nie znaleźć się w tej drużynie, która przegra te przemiany pokoleniowe, a ja widzę, że sporo młodych ludzi będzie miało problem w postaci wysokich cen nieruchomości.
  • Odpowiedz