Wpis z mikrobloga

@Szaft: Zdecydowanie nie biegać :( Mam problem z prawym kolanem, ból pojawił się podczas całkowicie luźnego wybiegania (na 15 kilometrze). Ból umiejscowił się po zewnętrznej stronie kolana (jakby w szczelinie stawu) i po pojawieniu się już po kilkudziesięciu metrach uniemożliwia jakikolwiek bieg. Co ciekawe rower stacjonarny, szybki chód, przysiady, ćwiczenia rozciąganie nie powodują żadnych dolegliwości. Dzisiejsze 4 km były próba po tygodniu przerwy. Niestety odpoczynek nie pomógł. Postanowiłem wziąć się
  • Odpowiedz
@Szaft: Dzięki :) Mam nadzieję, że ćwiczenia i odpoczynek pomogą, jeśli nie to pewnie będę zmuszony poszukać jakiegoś dobrego fachowca, bo jednak bieganie mnie wciągnęło i nie mam zamiaru z niego zrezygnować:)
  • Odpowiedz
@Akkarin: zrób sobie 2 tyg przerwy, jeździj na rowerku, jak masz możliwość w tym czasie. Jeśli to ból kolana to chyba najlepiej jakieś przeciwwagi robić: czworogłowy uda http://www.runners-world.pl/zdrowie/Kolano-instrukcja-obslugi,4061,3, dobrze działa też metoda @mizaj 'owa :) czyli plasterki z kapsaicyną - początkowo piecze, ale po dwóch dniach noszenia jest o niebo lepiej. Temat pewnie też dobrze ogarnia doktor @JokerLine :) Ważne, żeby się nie poddawać! Powodzenia :)
  • Odpowiedz
@Akkarin: współczuje ci stary. Temat ITBS - to w skrócie: rozluźnianie i ćwiczenia wzmacniające. U jednych potrafi się to zakończyć szybko (np. u mnie) bo po 3-4 tygodniach a u innych (jak u mojej żony) -- dopiero po 3 miesiącach i zastrzyku ze sterydów.
  • Odpowiedz
@tryvial: @JokerLine: Dzięki serdeczne za wsparcie i dobre rady! Mam nadzieję, że ćwiczenia wzmacniające plus rozluźnianie i masaż pasma pomogą. Do tego pełna kuracja wit. C z żelatynką i NLPZ. Co mnie nie zabije to mnie wzmocni - oby, bo zrezygnować nie mam zamiaru.
  • Odpowiedz