Wpis z mikrobloga

#remont #remontujzwykopem #mieszkanie
Siemka! W jaki sposób pozbywacie się śmieci budowlanych? Wszystko na PSZOK? Czy lepiej zamówić jakiś kontener z firmy która się tym specjalizuje i wyrzucić wszystko za jednym razem do takiego kontenera?

Śmieci to gruz, płytki, stare wykładziny, panele ścienne, bauzeria, stare kaloryfery, meble itp.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja się pozbywalam na pszok, bo spokojnie się miescilam w limicie kg (pamiętaj że limit liczy się na każdego domownika), ale pytanie czy masz jak przewieźć odpady. Ja przewozilam na przyczepie, ale jeśli musiałbyś to robić samochodem, to musisz się liczyć z tym że będziesz mieć uwalone auto...
Jeśli chodzi ci o kasę, to zadzwoń do jakiejś lokalnej firmy, które zajmują się kontenerami i się zapytaj ile tak przyjemność kosztuje, to zweryfikujesz
  • Odpowiedz
@Rakky: Kaloryfer na złom oddaj. Gruz to jakaś grupa na FB miejscowa może ktoś weźmie. Resztę na PSZOK wywoziłem. Meble może też ktoś weźmie.
  • Odpowiedz
@Rakky: kontener na odpady mieszane się cena od 3 tysi zaczyna panie drogi :) lepiej na bieżąco segregować i wywozić na pszok. Worek też czysty gruz tylko. Niby nie sprawdzają ale rok temu przyszła mi faktura ok. 1500zł za worek bo na jakiejś robocie płytki pcv tam n-------m i gruzem zasypałem :D
  • Odpowiedz
@murarz13: z meblami to dobry protip. Warto wystawić na jakimś olxie czy grupie śmieciarkowej na FB za darmo.

@Rakky: Jak nie będzie chętnych to wywalisz. Ja się tak pozbyłam szafy wnękowej. Co prawda musiała tą france rozebrać, ale przyszli panowie i sobie wszystkie elementy zabrali i nie musiałam ich dzwigac z 3 piętra.
Z kolei umywalkę z rozwalona szafką sprzedałam (umywalka w ekstra stanie) i też nie musiałam
  • Odpowiedz
@ArbuzZaglady: w Krakowie normalnie jest waga. Ostatnio przez pomyłkę zjechałam z niej bez rozważenia po wyładunku i na telefon mi to przyklepali, bo miałam tylko jakiś stary materac i dywan.
Poza tym w Krakowie można zgłaszać się na odbiór wielkich gabarytów i wtedy na konkretny dzień przyjadą i zabiorą jakieś stare meble czy sprzęty AGD. W mniejszych gminach są chyba konkretne dni raz na kilka miesięcy kiedy takie zbiórki są
  • Odpowiedz
@Rakky: u mnie na pszoku przyjmują dziennie chyba 200kg.
Jak miałem trochę to woziłem partiami, ale jak zacząłem zrywać posadzkę to zamówiłem dwa worki 1,8m3. Jak mieszkasz w mieście i masz spółdzielnie, to często możesz nie dostać zgody na kontener, bo miejsce, bo uszkodzisz kostkę, itp.
  • Odpowiedz