@Warcomx: jak byłem w czerwcu ubiegłego roku, prognozy mówiły o 6 stopniach. Wyruszyłem we wszystkich podpinkach i się ugotowałem. Na górze było 13 stopni i pełne słońce.
@Warcomx: Bergfex podobną temperaturę podaje https://www.bergfex.pl/skiheiligenblut/wetter/berg/ ale zerknij sobie tam na kamery, to zobaczysz, że jak jest słońce to ludzie chodzą normalnie w krótkich rękawkach, ale jak zajdzie to już w kurtkach. ja bym mimo wszystko wziął coś cieplejszego ( ͡°͜ʖ͡°)
@Warcomx: Musisz sprecyzować dokładną lokalizacje a przez to wysokość. Byłem 2 tygodnie temu na lodowcu Dachstein ~3000m npm i przy przewidywalnej temperaturze +10C można było w podkoszulku chodzić. W cieniu oczywiście było zimniej. Chodzi ci o sam szczyt czy parking pod Grossglocknerem?
I dlatego między innymi warto inwestować w krajowe firmy, a nie gigantów zza granicy. Nie dość, że płacą dużo wyższe podatki, to jeszcze angażują się w sprawy kraju. Szacunek panie Brzozka #inpost #powodz
Siemka, był ktoś z Was na przełęczy Grossglockner we wrześniu? Jestem ciekawy czy Google nie robi mnie w c---a z prognoza pogody ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Chodzi ci o sam szczyt czy parking pod Grossglocknerem?
No generalnie trafiliśmy na słoneczny dzień ale było zimniej niż na dole.