Aktywne Wpisy
niebadzogrem +17
Nie umiem w gospodarkę wiec niech ktoś mi powie o co chodzi :D
Podwyżka minimalnej sprawia że ceny idą w górę, część zakładów upada bo pracodawcy nie stać by zatrudniać za tyle pracowników.
Z drugiej strony za minimalną ciężka wyżyć. Za tyle nie wynajmiesz mieszkania/ wyżywisz się itd.
Zatem
Podwyżka minimalnej sprawia że ceny idą w górę, część zakładów upada bo pracodawcy nie stać by zatrudniać za tyle pracowników.
Z drugiej strony za minimalną ciężka wyżyć. Za tyle nie wynajmiesz mieszkania/ wyżywisz się itd.
Zatem
kontodlabeki +151
doczekaliśmy się zakończenia mordęgi
Hej.
Przerobiłem już większość SSRI I wenlafaksyne.
Czy to powiedzenie ze z lekiem trzeba trafić serio jest prawdziwe czy wymyślili je psychiatrzy żeby nabijać im kasę ?
Rozumiem że z jednym lekiem możesz nie trafić ale co mam teraz zeżreć cała farmakologię,wydać z 5 koła żeby czuć się niewiele lepiej?
Te leki działają na kogoś tak jak powinny?
Wenlafaksyna dała kopa do życia,ale agresja po niej niesamowita.
Paroksetyna i pregabalina zwyczajnie nic nie czułem po nich. Tak samo escitolaporam. Mianseryna działała ale to nasennie i zwaliła mnie z nóg.
W którą grupę leków uderzać przy wąchaniach nastroju,stanów depresyjnych i zaburzeniach lękowych?
Czy nie lepiej przepracować sytuację kryzysowe ratując się tego dnia alpra?
W sensie boję się czegoś bo tego nie robiłem,łykam alpre i idę na żywioł?
spora szansa że się uzależnisz psychicznie i będziesz uważał że nie dasz rady bez niej i się tak zblokujesz że będziesz ciągle potrzebował
w jakimś stopniu na pewno jest prawdziwe bo niektóre leki mi nic nie dawały, inne szkodziły a inne pomagały - ale nie było tak, że tylko jeden działał czy coś.
dokłądnie tak, ale 5 koła nie bo idziesz na nfz bo recepty. nie ma potrzeby chodzić prywatnie po leki.
Myślałem coś o snri+ssri ale one za to mega mnie uposledzaja.