Wpis z mikrobloga

#inpost #paczkomaty #diy
Jakie macie pro tipy jeżeli chodzi o wykorzystywanie materiału do pakowania paczek do wysyłki. Nie mam dostępu do dużych kartonów lub często zakup kartonu jest nieopłacalny bo koszt sprzedanej rzeczy jest niski. Pakujecie w reklamówki, worki, owijacie taśmą warstwa po warstwie?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kaolin28 Zależy co, namiot czy tego typu pierdołe to w worek na śmieci jeśli nie mam czarnego strecha a później taśma.
Ale jak już jakaś elektronika czy delikatniejsze rzeczy to pudełko, zwykły karton po czym kolwiek z lokalnego sklepu, Ew. Docinam go jak za duży i w worek na śmieci albo stretch i oklejam taśmą
  • Odpowiedz
@Kaolin28: zależy co sprzedajesz. Ja jak sprzedaję jakieś małe rzeczy na vinted to mam zachowanych trochę pudełek i papierowych toreb po zamówieniach z allegro czy vinted. Ale zdarzyło mi się np. książki pakować w papier do prezentów, a potem w wywróconą na drugą stronę torbę z biedronki. wszystko normalnie dochodziło do kupujących i nie było żadnych uwag, ja sam też dostawałem ciuchy owinięte w folię stretch i było git. Nikt
  • Odpowiedz
  • 0
@wincenty1: pracuję w spożywce i akurat wiem, że cena makulatury poszła do góry mocno, więc zwrot kartonów ze sklepu jako odpad jest opłacalny mocno w obecnych czasach i pozwala redukować koszty w logistyce.
  • Odpowiedz
@Kaolin28: bardzo częśto nie biorę reklamówek, ale zakupy ładuję w puste kartony w lidlu i nikt nigdy nie marudził. To samo tyczy się pustych wiader po kwiatach czy wytłoczki na doniczki, których używam do rozsad na wiosnę
  • Odpowiedz
@Kaolin28: Pakuj mniej. Nic mnie tak nie wkur-ia jak wtedy kiedy np przychodzi coś co ma swój karton, ale jest jeszcze zapakowane w dodatkowy karton, nawrzucane jeszcze do środka jakiegoś szajsu i owinięte streczem.

Jak już musisz to kupę kartonów jest w altanie śmietnikowej w kontenerze na makulaturę w sobotę albo niedzielę wieczór.
  • Odpowiedz