Aktywne Wpisy
jakis_login +169
Wczoraj zmontowałem sobie biurko, które sam zaprojektowałem (taa... niby nic szczególnego, ale musiałem np. uwzględnić kaloryfer, odstający parapet i lekko uciekającą ścianę). Blat z podwójnej (sklejone dwa arkusze ze sobą) płyty meblowej - grubość 3.6cm. Nogi stalowe, tzw. loftowe, zamówione pod konkretny wymiar tak, by biurko miało wysokość 80 cm (ostatecznie ma 80.6, bo zapomniałem uwzględnić te 0.6 cm...). I teraz najlepsze - szerokie na ... 2.60m :) Przesiadłem się z biurka
źródło: IMG_20240911_215639
Pobierz
RitmoXL +54

#przegryw #p0lka #blackpill
źródło: IMG_3209
PobierzCo to za z-----a logika "zamieńmy życie dzieciaka w piekło, przynajmniej julka będzie miała gorzej".
Dzieci niechciane nigdy nie powinny się rodzić.
@Godir17: z pewnością mniej niż się wyhuśtało za stodołą.
Żadne dziecko nie zasługuje na to by dorastać jako niechciane i niekochane. I ani bóg ani święty mikołaj ani inne baśniowe stwory nic do tego nie mają
@Godir17: Wiesz ile niechcianych i porzuconych dzieci w przyszłości wpadało w nałogi, bezdomność, zabijało się?
Komentarz usunięty przez autora
Dziecko urodzone ma przynajmniej jakieś szanse, nieurodzone żadnych
Nie, jeśli dziecko już przed urodzeniem ma ekstremalnie przekichane to lepiej żeby się nie urodziło. A dziecko niechciane ma ekstremalnie przekichane
@Emble: uważam że szanse na to są na tyle znikome że nie warto siadac do stolika z ruletką. Niech rodzą się tylko te dzieci które są chciane, kochane i wyczekiwane.
Każde dziecko zasługuje na realną szanse na dobre życie
@Godir17: jednym z takich niechcianych dzieci był Adolf Hitler
I na takie kobiety ja w moich podatkach muszę płacić alimenty
Może nie bawmy się w Boga i rodzic niechciane dzieci które na start mają p--------e
Jakiej cywilizacji? Konsumpcjonizmu i hedonizmu?
Ochrona życia ważniejsza jest po urodzeniu niż przed.
Sam fakt że tak lekko piszesz o bezdomności powoduje że mam wrażenie że bronisz idei a nie ludzi.
Zdajesz sobie sprawę że gwałty najczęściej zdarzają się wśród bliskich i rodziny?
Że zgłaszane są bardzo rzadko? Może właśnie Juleczki mają sumienie i nie chcą nosić brzucha z niechcianym bachorem,
@Misieq84: cytat opisujący głupotę twojego myślenia, życie należy zawsze chronić i tyle w temacie xd Ja nikomu nie bronie mieć swojego zdania i go zmieniać, twoja sprawa co sobie myslisz