Wpis z mikrobloga

Ten portal schodzi na dno...

Wczoraj użytkownik @pawelczixd dodał TEN WPIS

400+ plusujących

Teza - Polak bije Ukraińca za to, że jego dziecko mówi do niego po ukraińsku.

Szukałem artykułów na ten temat - nic
Szukałem jakichś filmów na ten temat - nic

Jedyne "źródło" tej "informacji" to fanpage "Bandyci drogowi"

Na fanpage "Bandyci drogowi" jest podany link który do niczego się nie odnosi. Link przekierowuje do domeny ogólnej a nie do artykułu na temat tego zdarzenia.
Komentarze zablokowane.
Nie ma żadnego źródła potwierdzającego tę wersję wydarzeń.
Na filmie nie wiadomo tak na prawdę co widać... Równie dobrze mógł być to Ukrainiec który bije Polaka za to, że mówi po Polsku w Polsce.

Można sobie napisać cokolwiek, pod wycięty z kontekstu filmik jako źródło podać www.wykop.pl i to wystarczy, aby 400+ osób to zaplusowało w gorące.

WIECIE DLACZEGO TEN PORTAL TO DNO?

BO TWORZĄ GO UŻYTKOWNICY KTÓRZY TAKIE DNO TWORZĄ

Wołam @a__s i @m__b żebyście wiedzieli jakie g---o wasi moderatorzy dopuszczają do hulania po tym ścieku, ale na podcieranie sobie d--y Rosyjską flagą lecą tu bany

To co jest gorsze? Podcieranie sobie d--y flagą karaluchów czy tego typu manipulacje?

#wykoptogowno #afera #polska #ukraina
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Brzydka_Prawda: Dziękujemy za czujność oraz za zweryfikowanie wiarygodności tych informacji. Usunęliśmy wskazany materiał, wyczulimy też moderatorów na takie sytuacje. Jeśli chcecie nam pomóc weryfikować podobne newsy, jesteśmy otwarci na dyskusję w tym temacie. Chętnie poznamy Wasze zdanie :)
  • Odpowiedz
@robertkk: już usunęli a 10 minut temu było bo skopiowałem link do podania źródła

Czyli... jak wpis hula w gorących przez 24h to jest wszystko spoko, ale jak ktoś wreszcie sprawdzi, że to manipulacja to usuwamy natychmiast?
  • Odpowiedz
@Brzydka_Prawda: ale to typowe dla moderacji, zauważyłem, że zgłoszenia naruszeń ostatnio potrafią wisieć i 3 dni (SŁOWNIE: TRZY DNI) nim je skasują. To specjalne i celowe działanie aby takie treści wisiały na portalu.
A dla omawianej sprawy ban tylko na 2 tygodnie dla @pawelczixd to KPINA!
@wykop jakoś za manipulacje zazwyczaj dostaje się miesiąc lub dwa bana a tu tylko dwa tygodnie xD
  • Odpowiedz
jakoś za manipulacje zazwyczaj dostaje się miesiąc lub dwa bana a tu tylko dwa tygodnie xD

@dzidek_nowak: jak obraża się kraj bandytów, zbrodniarzy wojennych i prostytutek to ban na miesiąc

jak obraża się Polskę to wystarczy na dwa tygodnie
  • Odpowiedz
@Brzydka_Prawda: Mało tego. Ten rzekomo pobity Ukrainiec z filmiku w ogóle nie był podobny do tego ze zdjęcia z zakrwawioną twarzą (inny kolor włosów), ale cały wykop i twitter i tak łyknęły ściemę po same bile. Ktoś sobie tu pięknie rozgrywa wojenkę między Polakami.
  • Odpowiedz
To specjalne i celowe działanie aby takie treści wisiały na portalu.

@dzidek_nowak: Działanie nie jest celowe. Z uwagi na różne sytuacje losowe zespół przez trzy dni pracował w mocno okrojonym składzie. Zadania jak najbardziej były realizowane, choć szybkość realizacji zależała od priorytetu zadania. Obecnie wdrażamy rozwiązania, które pozwolą nam uchronić się przed podobnymi sytuacjami. Jeśli szybkość reakcji na zgłoszenia nie była zadowalająca między środą a piątkiem, przepraszamy. Wiedz jednak, że
  • Odpowiedz
Wiedz jednak, że staramy się to poprawić.

@wykop: wywalić zlewaczłych bigotów z moderacji, zatrudnić nowych i po sprawie

co dostanę za rozwiązanie tego problemu? bana (jak zwykle) bo obrażam tym uczucia woke moderatorów?
  • Odpowiedz